Det hadde vært greit å utveksle erfaringer om egnede steder for overvintring i Hellas. Prisnivå, kvalitet på arbeid osv.

I utgangspunktet hadde vi tenkt å bruke samme verft som Sveinung Skretting brukte på Aegina. Men etter å ha lest og hørt hans erfaringer ble vi betenkte. Etter litt lesing på nett og "personlig oppmøte/besiktigelse", har vi gjort avtale med Vikos marine på Poros. Erfaringer legges ut etter gjennomført overvintring 2012 - 2013.

Er det andre med erfaringer der ute?

 

Øyvind,

co-skipper på Ingeborg i mevind

Visninger: 866

Svar til denne diskusjonen

Hei tenkte eg skulle dele litt erfaring fra Plansco yard på Aegina .... STYR KLAR dette verftet det virker som om ledelsen der er totalt hjerne død. vi tok opp vår Katamaran der pg bredden i oktober, men angrer på dette i dag vi hadde avtalt på forhand at det skulle gjøres ein del arbeid med båten straks den kom på land bla sandblåsing av undervanns areal slik at dette skulle få stå å tørke ut til våren. Nå er desember gått og ingen ting har skjedd. ikkje svarer dei på mail eller tar tlf når ein ringer. ikkje løye det går adundas med det landet med slik framferd. sitter nå å vurdere å flytte båten til eit annet sted. Er litt forbannet på han som anbefalte stedet. Han har også hatt kontakt med verftet men får bare svada svar på hvorfor dei ikkje gjør som lovet. Til våren skal båten epoksy behandles så det er viktig å få best mulig tørk.

Hei!

Hiver meg på her, i tilfelle noen har nytte av informasjonen.

I første omgang hadde jeg båten liggende 18 måneder (nov 2010 - mai 2012) i Messolonghi Marina på vestkysten (mellom Patra og Lefkas). I utgangspunktet virket det greit, men etter hvert avdekket det seg slett service og "servicefolk" uten kompetanse.

Ett eksempel på manglende service: Jeg glemte i stresset å låse uterommene i cockpit, som var full av diesel og redningsflåte. Vel hjemme sendte jeg umiddelbart mail og ba om at de låste - hengelåsene lå inne i kartbordet.

Men nei. Ingen reaksjon. Heller ikke høflig purring ble besvart. Heller ike purring på purringen.

Da jeg kom ned etter noen måneder, stod disse rommene fortsatt ulåst. En konfrontasjon med folkene på kontoret, viste at alle mailene mine lå i innboksen deres. Ingen forklaring eller unnskyldning.

Og så "servicefolkene": Tre mann stod til slutt med slegge og varmeblåser for å få av en standard fastpropell på min Bavaria. Uten å lykkes. De gav opp. De måtte av for å få limt på ny gummimembran mot skroget. Problemet "løste" de ved å klippe opp membranet og lime det på skroget - til og med opp ned. Trenger jeg legge til at det også falt av i sjøen?

Messolonghi er en bra plass på flere måter, og det er lett å komme til og fra Athen året rundt, både med buss, taxi og leiebil. Mitt råd er likevel; marinaen frarådes.

Fra mai 2012 har jeg hatt båten litt lenger vest, i Cleopatra Marina ved Preveza. Et stort og profesjonelt anlegg med plass til (sier de) ca 800 båter på land (og bare noen få i sjøen). Her har de et korps med fast ansatte mekanikere, som kan sine ting, ser det ut til. Prisen for opphold på land er grei nok, men det koster å ta båten opp og ned.

I min situasjon (jeg er i full jobb i Norge og bruker båten kun i ferieuker), er dette en god løsning. Jeg får ikke ødelagt nattesøvn  med tanke på at båten ligger i sjøen, og den står tørt og bra på land noen måneder i slengen.

Nærheten til de ioniske øyer gjør Preveza til en glimrende plass. Dessuten lander Norwegien 2 km fra båten i skoleferien. Problemet er å reise til og fra andre deler av året, da det nesten ikke er trafikk via denne vesle flyplassen. Å fly via Korfu eller Athen er heler tungvint.

Min konklusjon så langt; Cleopatra Marina kan varmt anbefales til tross for reiseulempene.

Vedlegg:

Jeg vurderer å flytte båten fra Split/Kroatia til Vikos i sommer.

Kan du dele dine erfaringer så langt?

Om fire uker har jeg sjøsatt henne, og da får du resultatet av mine erfaringer. Følg med :-)

Så langt har det virket helt greit.

Hei.

Jeg ser det er henvist til et verft på Aegina, som heter Pansco. Dette kjenner jeg ikke til, men kjenner derimot til Planaco, som ligger nord vest på øya. Er det samme verftet det er snakk om?

De har hatt noen utfordringer vet jeg, men nå er hele verftet overtatt av Athenian Yachts som også er Jeanneau forhandler i Athen og nye ansvarlige på plass i tillegg til dyktige servicearbeidere.
Jeg samarbeider med Athenian i Athen med charter, og jeg har bare godord å si om disse gutta. Skal selv ha 2 båter på Planaco til vinteren.

Innlegget er egentlig todelt. 

  • Overvintring i Hellas
  • Legge båten på et verft

Jeg skal kun uttale meg om det første. Jeg har bodd 3 år i Kroatia (Sibenik, Zadar og Dubrovnik) og et år i Hellas (Korfu). Nå er jeg inne på mitt femte år og båten ligger på Kalymnos (inn mot Tyrkia rett nord for Kos). Kalymnos er fantastisk vakker og der ligger man gratis. Jeg er i Norge fra desember til mars. Jeg har en mann som er nede og kikker til båten. Han sier han er arbeidsledig og har ikke noe å gjøre og finner mening med livet med å kikke etter min båt og tre til, og han vil ikke ha penger for det. Jeg skal nok presse på ham litt, men i forhold til Kroatia, er Hellas utrolig billig når det gjelder enten overvintring eller årskontrakt. Min båt er 14,5 meter (Grand Soleil 46,3) og jeg får årskontrakt på Leros (Lakki marina) for 3112€. Moms er inkludert. Godt under halv pris av Kroatia. Gratis internett. Må betale for vann og strøm.

Så jeg sier: Ligg unna Kroatia

Knut Olseng

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2023   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår