Hei allesammen!

 

Jeg kjøpte i vinter en IF 1971 modell. Båten er helt topp, men det har desverre blitt lite seiling i år pga den dårlige sommeren. Synes båten oppfører seg pent i all slags vær. Jeg opplevde vårstormene da jeg sku seile den hjem i mai (Oslo-Langesund). Var utenfor Bolerne da bølger og vind satte en stopper for videre hjemtransport fra Oslo til Langesund. Måtte bare gi opp og søke in til Tønsberg. Jeg aner ikke vindhastighet eller bølgehøyde, men dagen etterpå ble fergen Sandefjord-Strømstad instilt pga uvær (6,5 meter bølger) Uansett artig å få prøve båten i hardt vær. Tror nok at mannskapet tålte mindre en båten. ;)

 

Jeg har planer, drømmer eller hva man skal kalle det om en seilas til Skottland og Færøyene. Nordsjøen kaller på meg og båten min. Er det noen som har erfaring med IF som langseiler? Eller kanskje erfaringer med lignende båt over nordsjøen? Tenker mest på hvor lang tid jeg må regne med at seilasen over tar, og andre praktiske ting.Hva MÅ jeg ha med for utstyr, etc...

 

Bakdelen med IF'en er at den er veldig smal og trang inni, cockpit er heller ikke den største. Påhengsmotor er også en ulempe, men funker helt ok da det er lite vind, men funker ikke i bølger i det hele tatt da motoren går opp av vannet. Vi fikk en overraskelse på hjemseilasen da motorfestet vrei i stykker ute på Oslofjorden i en bølge.

 

Fordelen med IF'en er at den virker være veldig solid bygget og at den er langkjølet. Beveger seg rolig og majestetisk gjennom bølger, og tar vind meget godt! :)

 

Hadde blitt glad for tips og triks, ikke bare fra dere med liten båt, men også fra de med litt større båt!

 

Micke...

 

 

Visninger: 2842

Svar til denne diskusjonen

Seilte t/r Oslo-Venesuela med familien (jeg var 12-13år) i 1994-95. Vi seilte en Maxi 108 (35ft.) og seilte tildels i følge med to gutter i en If. Det var nok ukomfortabelt, men de kom seg frem og hadde det moro. Så det går (naturligvis) fint å seile langt med If...

Hei Micke,

En IF deltok i the Singlehanded Transpac - en soloseilas fra San Francisco til Hawaii - i 2010. Skipperen, Adam Correa, har en blogg hvor du kanskje finner stoff av interesse: http://www.oceanslogic.com/.

Båttypen Contessa 26 har mye til felles med IF og Marieholm 26. Flere av disse båtene har gjort lange seilaser som er veldokumentert. Se for eksempel www.bigoceans.com eller les boken om Tania Aebis jordomseiling. Den heter Maiden Voyage eller Jomfruturen i norsk oversettelse. (Kan kjøpes her: http://www.flyt.no) Et norsk par på reise i en Contessa 26, Bika, blogger sporadisk her: http://www.freewebs.com/sybika/.

 

Håper dette kan være til inpirasjon.

hei, hvis du har motoren nedi i motorbrønnen på if vil det ikke være no problem å bruke den i bølger. Det du må passe på når du har sett den nedi der er å tette igjen tomrom rundt motoren slik at eksos ikke går inn i rommet, for da kveler motoren seg. Jeg brukte en gammel hodepute. Og når du går for motor bør du ha den ene luke oppe slik at frisk luft går ned til motor.

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2022   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår