Informasjon

Seiler katamaran

Her er det plass for alle typer av fler-skrogs-båter.

Sted: Norske flerskrogsbåter overalt i verden.
Medlemmer: 27
Siste aktivitet: jan 23, 2016

Diskusjonsforum

Marked for brukte katamaraner i Norge... 2 svar 

Hei,Vi er to stk som har bestem oss for å seile jorden rundt fra og med august i år (2016).Vi ønsker å kjøpe en katt med et budsjett på ca 1,5Mnok.Av de båtene som ligger ute nå så er det et par…Fortsett

Merker: katamaran., av, valg, katamaran

Startet av Ole Sigurd Etterlid. Siste svar av Geir Nicolaysen jan 23, 2016.

Katamaran som egner seg i norske farvann? Ett svar 

Etter 15 vintre i Sør Øst Karibia i båt kan mine helseproblemer nå sette en stopper for videre båtliv der. Har bedt en båtmegler i Martinique finne en kjøper av båten.  Tror dere i dette forum at…Fortsett

Startet av Nils Tarberg. Siste svar av Stein Varjord jun 12, 2015.

Anker 10 svar 

noen må begynne,Jeg skal ha et skikkeligt anker, og har landet på Rocna 25 kg,  vet at dette er mye på vår båt,  men jeg vil såve godt,hva med erfaringer ?Ser at mange Tyske båter bruker dette mye…Fortsett

Startet av Geir Ove Bø. Siste svar av Geir Ove Bø jun 4, 2015.

Hvilken katamaran/modell kan anbefales? 14 svar 

Min kone og jeg planlegger katamarankjøp våren 2014 for å ta turen over Atlanteren. Deretter går turen dit vi har lyst når den tid kommer.Etter å ha seilt kjølbåt i 25 år ble vi frelst etter å…Fortsett

Startet av Lasse Hauger. Siste svar av Lasse Hauger apr 28, 2015.

Kommentarvegg

Kommenter

Du må være medlem av Seiler katamaran for å kunne legge til kommentarer!

Kommentert av Geir Ove Bø den 28 november 2013 kl. 21.27

Ja,  someren  er jo over,  og mitt 20 kg Rocna gjorde jobben, Men ved en anledning  der vi lå 2 stk L380  på mitt anker,  då dragga vi,  Så for å være helt sikker  :)  eller mer sikker  så har jeg kjøpt meg et 33 kg Rocna,  samme som Steinar Hem har på sin Leopard 46. Så neste sommer  skal vi sove godt  når kulingen herjer.  God Jul .

Geir ove

Kommentert av Geir Ove Bø den 28 april 2013 kl. 11.29

Hadde et 9.5 kg Spade anker som jeg mistet på vein in mot Eider kanalen.  Har bestillt med et nytt slikt anker,  til bruk ut fra hekken, Det blir lett og pakke ned  da det bare er å ta ut bolten og pakke isammen

Kommentert av Geir Ove Bø den 19 august 2012 kl. 12.41

Ser det er flere norske catter inne på "lagturseilerne"  på FB.  så det er mange flere en oss her.

Hvordan har sommerens ankringer gått.  ?

Noen gode eller dårlige erfaringer.  ?

Mitt Rockna  sitter som støypt fast til underlaget.  så jeg er fornøyd.

Kommentert av Geir Ove Bø den 3 april 2012 kl. 16.11

Et slik flytende palass,  blir liksom ikke så lett å seile alene, eller for han og henne.  så  ikke aktuelt for oss.  :)

Men fin var den.

God Påske.

Kommentert av Nils Tarberg den 23 mars 2012 kl. 2.18
Kommentert av Geir Ove Bø den 7 september 2011 kl. 16.47

Mye styr inne på CF. angående Rocna anker skal være laget av fordårlig stål kvalitet.  men jeg har nå kjøpt meg et 20 kg  som skal testes ut neste sesong.

 

Kommentert av Geir Ove Bø den 14 august 2011 kl. 13.00

Vel turen vår oppover er over, , ankring fikk vi gjøre en gang,  da tidevannet ikke hadde kommet høyt nok for videre ingang til Eider kanalen.

Her klarte jeg å miste et S-60 Spade anker, som holdt oss på plass med bare 10 meter tau på 2 meter dyp.  strømmen som gikk innover var på 4,5 knop.

S-60 har en vekt på bare 9,5 kg,  men det holdt båten uten problemer,  Dette var jo på sandbunn.  så jeg tipper det grov seg godt ned.  Det veier lite og holder mye. 

-------

Ellers så var nybåten utstyrt med 20KG Delta anker når vi kom for å henet denne, så det får vi teste skikkeligt før vi evt kjøper et annet. Ny standard fra Lagoon.

 

Geir ove

Kommentert av Geir Ove Bø den 29 mai 2011 kl. 13.00

Hei Lars,  neste etappe begynner rundt 20 juni og avsluttes i Kiel Sport Hafen engang rundt 12 July. Da er vi 2 voksne + 2 av våre barn med,  den tredje er hjemme og jobber.

----

Så går neste etappe derfra rundt 1 august og oppover i de Danske farvann og da har jeg nye 3 uker før jeg trenger å være hjemme. i Egersund. Den delen skal jeg muligens seile alene. så det kan bli mye til ankers.  Får da teste ut hvordan Delta ankeret klarer seg og det lille Spade ankeret S-60.  Bruker det med 5 meter 8mm kjetting og så tau.  

En ting til Lars, Den teak plattingen rett utenfor ingangsdøra er fin,  så den må du se å få.  hadde vi tenkt oss om så skulle jeg bare ha tatt en slik med meg oppover når jeg var der nede. Men nå ligger jeg jo i Cherbourg og der er det også en Lagoon forhandler, så hvis Ole tar litt tak så kan den leveres til ham, så kan jeg ta den med oppover og gi den til deg når jeg ankommer ditt område. ?

vi får snakkes på mail.

Geir ove

Kommentert av Lars Oudrup den 29 mai 2011 kl. 10.17

Hvornår og hvorlangt bliver næste etape af hjemsejlingen, Geir?

Håper at alle her følger Carakas Blogg på http://lagoon380careka.blogspot.com/

 

Kommentert av Geir Ove Bø den 28 mai 2011 kl. 23.16

Vel. jeg bestillte et 25kg rocna men etter 3 uker kunne de enda ikke lvere, så da ble den stoppet,  når vi nå har henta/overtatt vår nye cat så var det et 20kg Delta anker montert på den  så vi får prøve dette ut først. men jeg har i tillegg kjøpt et mindre 12 kg Spade anker til å bruke bak på hekken når det passer bedre.

Så får vi se hvordan dette holder.

 

 

Medlemmer (27)

 
 
 

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår