Min kone og jeg planlegger katamarankjøp våren 2014 for å ta turen over Atlanteren. Deretter går turen dit vi har lyst når den tid kommer.

Etter å ha seilt kjølbåt i 25 år ble vi frelst etter å ha blitt abbonent på Multihulls world, og leid katamaran 2 uker i Hellas.

Vi ønsker oss en "turbåt" med god komfort og går heller litt ned på fartskravet enn på lastemuligheter. Vi vil bruke ca 3 mill på båten (ferdig utrustet).

Tar gjerne imot gode forslag til båttype (merke/ny/brukt/størrelse), og håper at noen tar utfordringen............. selv om jeg vet at dette kan være et minefelt med forskjellig smak og behov?

Visninger: 5462

Svar til denne diskusjonen

 For 3 mill burde du kunne få en flott båt. Særlig om du kjøper brukt og setter av en anseelig sum til å fikse den opp helt etter egne preferanser. Jeg har masse erfaring med flerskrog etter å ha seilt mest det siden slutten av 80-tallet, men jeg kjenner ikke det generelle markedet for flerskrog i detalj. Jeg kan sikkert gi deg interessante meninger om båter, men jeg tror det er lurt om du spesifiserer mer enn du har gjort. Nevn gjerne noen båter du fristes av. Helst flere som viser litt av ytterpunktene du tenker deg.

Selv er jeg ganske opptatt av at båten skal seile godt og være lett å håndtere, men det betyr ikke at jeg vil prøve å få deg til å gå samme vei. Jeg mener likevel at noen av båtene på markedet er mer flytende hus enn seilbåter. Det finnes båter jeg ikke ville seilt for mye i hardt vær med. Jeg ville f.eks være skeptisk til båter som krysser dårlig. Dårlige kryssegenskaper er altså IKKE en egenskap ved flerskrog, men en egenskap ved dårlig designede båter. Godt designede flerskrog krysser beviselig bedre enn tilsvarende enskrog, særlig når det blåser endel. 

Hei ja er det ikkje fantastisk med Kat. vi har for tiden 2 stk ein i norge å ein i Hellas .Tror 40 fot er idiell størrelse med tanke på handling og kostnader - sikkerhet og plass.
velg ein båt der du får max grader mot vind ellers vil det bli mange dager med dårlig forhold for seiling. Det er også greit å ha lugar plass til gjesteseilere å familie. på dei fleste 40 foter er det 4 doble og noen har i tilleg 2 enkle lugarer for barn. velg motorer-gear med lang intervall på servic og olje skift. velg ein båt med solid rigg.da du ser for deg 3 mill så kan du sjå på relativt nye båter. Dersom du kjøper båt ute så slipper du MVA avgifter. For tiden så er det kjøpers marked tror det vil vedvare noen år til. kjøper du båt ute så forlang alt bunnstoff og preimere fjærnet fra undervans skroget for inspeksjon det er mange skadeskutte katter i omløp.vi skal bruke neste år på seiling i middelhavet.Ta gjerne kontakt på mail Hussas@online.no for båt prat

Takk for innspill. Ser at dere legger vekt på krysseregenskaper. Forståelig, har erfaring fra seilas Tyrkia - Norge for noen år siden og det var mye motvind!
Regner med at det går et skille mellom båter med fast kjøl kontra senkekjøl (Catana/Lagoon?), men det er vel mye ekstra mas og leamikk med senkekjøl?
Ser jo også at det sannsynligvis er stor forskjell i vindfang, men generelt går det vel i retning av relativt store overbygg?

Når det gjelder lugarer; vil vi ha det komfortabelt med det ene skroget for oss selv...... Allikevel er det vel rom for 4-6 besøkende i de fleste alternativer rundt 40 fot. Lett å håndtere er en fordel - og gode motorer likeså. Men spørsmålet mitt er da fortsatt: Hvilke båter tilfredstiller disse kravene?

Hei, ta en titt på denne. Jeg er veldig fornøyd med den og hadde en 50 fot Bavaria før denne. Jeg skal muligens selge båten til høsten......        http://www.finn.no/finn/boat/rent/object?finnkode=37875770

 hei igjen for 3 mill så kan du velge i det meste. Leopard- Fontain pajot-privilege-katana-nautitech.etc dei er mye like. Moring 39 2010 modell kan være eit alernativt den er riktig så fin. det ligger ein for salg i Hellas.det kan være lurt å skifte seil til preformens seil. vi gjorde det med vår mahe og kan seile på 30 grader relariv vind det er ikkje gale for ein kat.Det var ein gjeng fra Oslo som seilte runt i 4 år med ein Lavezzi 40. navnet på båten var Rattata du kan søke litt rundt.Det er ein normann som er på jordomseiling nå med ein 40 fot Lagoon.Eg personlig synest dei er for tunge lite aero dynamiske og ikkje dei beste seilegenskaper.Høg bom så det kan være utfordrene å ta ned seil i grov sjø, men dei er vanvittig stort inne areal Har ein kontakt i Hellas som kan være til god nytte ved kjøp av båt YD. YACHT Han selger 10-15 seilbåter til normenn i året å har god greie på katamaraner. Styr unna charter båter i det lengste men er dei nyere så kan det være håp.det er mange Nautitech 44 båter i markede det er ein stor båt. Det blei solgt ein nettopp fra Arendal til Sandnes 2007 mod for under 2.5 mil. kostet ny i 2007 4 mill. sjekk Outremer42 det er min favoritt båt dei er dyre men solide og seiler veldig godt

 

 

Lagoon 380,39,400.  er de med mest plass.  og for oss var det konas valg, (for opp til 3 mil.)

Jeg var ikke helt der, i begynnelsen,  men er det nå, så kona hadde rett.  :)

http://lagoon380careka.blogspot.no

http://geminilagoon400.blogspot.no

Lagoon 39 kommer nå i desember på paris messa.  og får en startpris rundt 205k euro. +++

Lykke til med valget.  Det er mange typer å velge i 

Du kan også lese litt her inne,

http://www.cmid.dk

God helg.

Hei Geir Ove,
Ser at Lagoon gir mye plass og komfort til en god pris. Dette er viktig for oss, men hva er dine erfaringer når det gjelder seilegenskapene som Stein og Bjørne fremhever som viktige?
Lagoon havner vel i kategorien "flytende hus" .... hva da med kryssegenskaper, og generelle sjøegenskaper.
Bjørne nevner også at de tunge, har høy bom og "ikke de beste seilegenskaper"? 

hei,,

slå på tråden så tar vi en prat,  er agent for leopard i norge, og kan sikkert hjelpe deg med en båt brukt eller ny. eller en prat om kat :-)

per

91686186

Jeg syns ikke de krysser dårligt  hvis det er litt vind.  Men i lite vind klarer de ikke det samme som en mono.

Jeg kryssa ut i Biscaya bukta første dagen vi hadde båten i over 10knop  å det holder for meg,  det var endel vind og sjø,   Men i lite vind heiser jeg nå bare mer seil,  da går den meget bra.

Du har jo god tid til og prøveseil båter før du velger,  Vi er ikke alle like,  noe setter pris på ting som andre ikke vurderer engang.  så  test ut og finn den dere liker.

 Lykke til.

Heisan ser Lagoon har kommet med ein ny 39 foter med masten trekkt lengre bak å sjølv slående fokk den ser ikkje så verst ut fat head seil å greier.

hei Geir Ove,,
ser du har en video etc av parasailor?
kan du pm meg eller ta kontakt da eg lurer på å kjøpe en slik og vil gjerne ha erfaringer fra andre :-)
per aarebraa@hotmail.com

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2021   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår