Informasjon

SingleHanded seiling

For oss som driver med single handed seiling

Medlemmer: 47
Siste aktivitet: jan 19, 2020

Diskusjonsforum

Soloseiling jorda rundt 5 svar 

I sommer kom jeg hjem etter 6 år med Josephine, en Amigo 40. Det er en langkjølet Koster på 31'. Dette er en båttype jeg vil varmt anbefale, det vil si, en langkjølet båt. Siden jeg er en mann godt…Fortsett

Startet av Bjørn Walther Jansen. Siste svar av Jarle Myrvold jan 6, 2017.

Litt om første-reise-seil-og-alt-annet på egen båt 4 svar 

Hei alle sammen :-)Jeg er i den overlykkelige og heldige situasjonen at jeg nå snart har min egen seilbåt,en vakker Bostrøm 31 fra 1976 skal snart bli min.     Jeg er ganske gira, men også ganske…Fortsett

Startet av Anita. Siste svar av Anita nov 8, 2012.

Kommentarvegg

Kommenter

Du må være medlem av SingleHanded seiling for å kunne legge til kommentarer!

Kommentert av Bjørn Walther Jansen den 28 mars 2012 kl. 10.21
Du kan også sjekke min blog
Http://sy-josephine.blogspot.com
Kommentert av Bjørn Walther Jansen den 28 mars 2012 kl. 10.14
Hei Sondre, nå har jeg seilt mer enn 40000nm solo. Det å få nok søvn og hvile har ikke vært noe problem. I farvann langt fra skipsruter har jeg sovet opp til 3 timer i strekk. Det vanskligste strekket på en jorden rundt seiling er fra Norge til England. Jeg fikk ca 12 timers søvn tilsammen på 4 døgn fra Isle of Wight til Cuxhaven sist sommer.
Det viktigste hjelpemiddelet AIS. Den varsler deg for de store skipene. Jeg hadde en mottaker da jeg dro ut i 2005, men byttet den til transponder på New Zealand i 2010.
Jeg har også radar, men den har ikke vært så mye i bruk. For det meste i dårlig vær for å slippe å gå ut og holde utkikk.
Jeg har hatt 2 stormer i løpet av 6 år, så det har ikke vært noe problem. Begge var langt ute på havet og jeg seilte med sjø og vind for tom rigg mens vindroret holdt kursen. Da var det lite en kan gjøre, så det er bare å tilbringe tida i sjøkøya for å få så mye søvn som mulig.

Nå skal det sies at jeg har en tung langkjølet båt som tar meget godt vare på mannskapet. Jeg har aldri vært i et vær hvor hun har surfet ned bølger. Dermed kan jeg stole på at vindroret gjør jobben. For meg ville det værste være at jeg måtte stå til rors i dårlig vær. Så mengden av søvn er er helt avhengig av hvor godt båten klarer seg selv styrt av vindror eller autopilot.

Har du en båt som tar vare på deg i all slags vær, er det bare å seile avgårde enten du er alene eller har med deg en til.
Kommentert av Sondre Sæter den 26 desember 2011 kl. 16.15

Bra link takk

Kommentert av Sondre Sæter den 26 desember 2011 kl. 16.14

Ok takk for svar... Det må bli litt slitsomt etter vært.. Eller?

Kommentert av kjell72 den 26 desember 2011 kl. 15.32

Sondre Sæter.

Bra spørsmål, det er ofte litt hysj hysj om dette for mange setter på autopiloten og går og legger seg og det er litt tabu og si dette høytt i noen kretser.

Om du er i shipping område eller ett sted med mange andre båter der man må holde utkikk har mange eggkokeren på 15-20 minutter og tar en lur innimellom.

Om det blir dårlig vær og du er alene er det greitt og ha 'sea anchor' som du kan sette ut gjerne kombinert med og legge bi, da kan du slappe av litt mens havet herjer.

Jeg seilte en god del solo i stillehavet men hadde mannskap på mange av etappene, du kan lese mer om det på min 'gamle' hjemmeside.   www.trafficated.com

Kommentert av Sondre Sæter den 26 desember 2011 kl. 14.21

Hei alle sammen

Jeg lurer på hvordan mann løser dette med søvn på lengre overfarter, mann må vel sove litt inne mellom? Å hva med om det blir dårlig vær over flere dager og enn er alene, er vel ikke bare å gå å legge seg da?

Kommentert av Bjørn Walther Jansen den 8 januar 2011 kl. 12.22
Tidlig neste uke går ferden videre fra Cape Town mot St. Helena og Brasil. Det skal bli fint med lettere vinder og behagelig sjø, - forhåpentligvis, etter det Indiske hav og Sør-Afrikas kyst. Dere kan følge meg videre på http://sy-josephine.blogspot.com
Min Amigo40 fra 1979 har nå tatt godt vare på meg mer enn 30 000 Nm solo.
Kommentert av Åge Finckenhagen den 9 desember 2010 kl. 22.17
Har nå i mange år seilt alene.
Den lengste seilasen gikk fra Tønsberg til Karibia via Kanariøyene, og etter 5 mnd. hjem via Azorene. Absolutt hele seilasen på 11.500 nm., helt alene.
Trivdes med det og fikk mange gode erfaringer og mye lærdom om meg selv!
Seiler en First 38 fra 1985.
Kommentert av Rune A. Madsen den 4 oktober 2010 kl. 15.30
Hei folkens! Jeg seilte solo fra Oslo til Tromsø og ned til Bodø i år. Det må være planetens beste seilterreng!! Anbefales! Et liv er ikke levd før man har seilt norskekysten! Venter på ny sommer og seiler fra Bodø og ned igjen da. Tror jeg..

Sorgenfri
Kommentert av Peder O. Krogh den 31 mai 2010 kl. 8.20
Høres ut som en heftig tur!
 

Medlemmer (47)

 
 
 

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår