Hei alle sammen, jeg er i ferd med å flytte inn i en seilbåt/motorseiler på Kjerknesvågen i Nord-Trøndelag go jeg har omtrent null erfaring med båt. Det er tusen ting å sette seg inn i go finne ut av, men oppvarming er kanskje det som haster mest å finne ut av. Det er en diselvarmer i båten, men jeg ser for meg at den ikke er så ideell å bruke når man ligger i havn? Hva bruker folk for varme i havn? Elektrisk ovn? 

Hilsen Vegard

Visninger: 1123

Svar til denne diskusjonen

Dersom dieselvarmeren fungerer som den skal, er det bare å bruke den. Avhengig av strømprisen der du bor, koster det omtrent det samme å fyre med diesel som med elektrisitet.

Fordelen med dieselvarmer i båt er at du henter luft utenfra, og får dermed god ventilasjon og null kondens om bord. Bare det er grunn nok til å fyre med dieselvarmer.

Vi har bodd om bord i fem år, og i fire vintre har vi bare fyrt med diesel.

Bare husk å sette av et lite "fond" til kjøp av reservedeler. Det ryker omtrent en viftemotor per år i dieselvarmeren (de er ikke konstruert for å vare lenger enn 3000-4000 timer).

Kjøp en CO-varsler også.

Ja, det var smart med lufting i samme slengen ja. Takk for tipset:)

Heisann Erling, jeg bor ikke der nå lenger nei, men jeg bodde en sommer der ja. Veldig fint, men jeg vet ikke hvordan det er om vinteren.

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2021   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår