Hei Alle sammen.

 

Jeg og min kjære vurderer sterkt å selge huset og flytte i båt. Har selv hatt båt fra 12 års alderen og har hatt båter fra 10-35 fot.

Vi har sett litt på hva som er i markedet. Vi har ingen erfaring med seilbåt. Så vi går for en mototbåt. Aller helst ser jeg for meg en stålbåt med god vekt. Det er en del på markedet. Men er vel i grunnen 2 stk som vi har syntes vært innforbi de kravene vi ser etter.

Men, vil gjerne ha noen råd vedr båtkjøp. Vi ser etter båt som ligger i siktet på 1 - 3 mil. Den må være god i sjøen for vi kommer garantert til å seile til både Island og sydover.

Så er det noen som kan skrive noen linjer til oss, så hadde det vært flott.

 

Er mye jeg lurer på, men skal lete litt i forumet før jeg fyller hele forumet med mine spørsmål :-)

Visninger: 1626

Svar til denne diskusjonen

Min personlige mening er at hvis dere vurderer å "seile" i de farvann du antyder, ville jeg lært meg å håndtere en seilbåt. Motorbåter er som kjent langt mindre sjødyktige i forhold til seilbåter åv samme størrelse. Det er også langt mellom bunkringsstasjonene ute på havet. Skjer det noe med maskineriet så ligger du der sånn ontrent hjelpeløs i de værforholdene som råder. Tenker dere å holde dere i nordsjøbassenget så er det vel rimelig greit med en motorbåt. Husk; en seilbåt er jo ikke sååå vanskelig å lære å behandle.

Hei Chris.

Takker for hyggelig tilbakemelding. Jeg kommer nok ikke til å kjøpe en seilbåt. Det har vel litt med både innteresse og at jeg har overhode ikke peiling på seilbåt. :-)

En seilbåt er også en motorbåt. Har hørt om flere som har fjernet masten siden de aldri går for annet enn motor. Er ganske vanlig å se seilbåter gå for motor selv om det er god seilvind.

Vil anbefale å bli med noen på seiltur så du får testet det også, er mer behagelig å være ombord i en seilbåt på åpent hav spesielt når du går for seil.

 

Hei   Den summen du nevner ble litt fristende å leke med så her kommer jeg med noen boligforslag til dere. Leser du ikke vil seile, men jeg skjønner ikke helt det siden du vil seile til Island.. Jeg hadde aldri turt å dra utover Atlanterhavet i liten båt uten noen form for seil.  Nauticat er ingen skarpseiler, men en god sjøbåt og den har god bokomfort Og det er jo mulig at dere faktisk vil like å gå for bare vind?..sånn kanskje. jeg kan ikke forstå annet.   Denne er fin;  http://www.finn.no/finn/boat/used/object?finnkode=23698627&refe...       Men hvis dere absolutt ikke vil ha seil så fant jeg denne;   http://www.finn.no/finn/boat/used/object?finnkode=32551397  Hollandsk og stål så det holder! Den ser ut som en kryssning av et krigsskip og et vaffeljern, men sikkert ingen grunn til å sette seg ned og gråte om man velger det slik..  Men jeg hadde ikke turt å dra til Isalnd i denne.. Kanskje etter drammen, men det er jo ikke å anbefale.;-x   Men båt er gøy :-)  Hva med denne; http://www.finn.no/finn/boat/used/object?finnkode=32405229  Men det kan kanskje bli ruin å putre avsted til Island i den?  Men mye fint er det å se http://www.finn.no/finn/boat/used/object?finnkode=30550514   Blir spennende hva dere velger ;-)  Hva mener dere selv er viktige kriterier for båten dere vil velge ?  Hilsen Anita

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår