Hei

Skal studere i Porsgrunn et års tid og med det vurderer jeg å kjøpe meg en båt/seilbåt å bo i det neste året. Jeg har aldri bod i en båt over lengre tid før så jeg er ikke helt sikker på hva jeg skal se etter.

Er det noen som kan komme med noen anbefalinger? Er student og skal kun bo i den et års tid så billigst mulig er best.

Visninger: 746

Svar til denne diskusjonen

Det er egentlig mange forskjellige båter som funker, så lenge du er komfortabel med små rom. Her vil jeg egentlig si at det er budsjettet som bestemmer mye, men mange sverger til å ha så liten båt som mulig pga. mindre vedlikehold. Etter å nå ha bodd 1 år i båt samt vært på langtur i båt tidligere (båter på størrelse 26, 33 og 34 fot), så har jeg funnet ut at følgende ting er nokså viktige:

1. Sørg for at båten du kjøper er tett. Det regner veldig mye her i landet, og lekke vinduer, luker, skroggjennomføringer, diverse fester på dekk og løse skruer er kjipt å ha med å gjøre når det pøser ned.

2. Ha en luftavfukter i båten. Vi produserer veldig mye fuktighet og beste måten å bli kvitt denne på er en avfukter. Evt så kan du jo bruke klut, men en luftavfukter er uten tvil verdt investeringen. Varme produserer den og. Og enda viktigere: en tørr båt ha lite mugg og råte.

3. Sørg for at salongen du har er digg å sitte i. Du kommer til å tilbringe mange timer i den på vinteren. Det er ikke like digg å kulen med en kall øl utpå dekk når det er 10 minus som når det er 20 pluss.

4. Ha sprinkler under sovemadrassen evt. annet luftrom. Ellers vil det fort gro opp mengder med mugg under madrassen.

5. De fleste glassfiberbåter trekker vann. En kjip ting med dette er at de, hvis de ligger på sjøen hele året, kan bli tyngre med åra. Ikke nok med det, men kan også sprekke opp og relativt lett slik at det er mange steder vann kan trekke inn. En stålbåt derimot kan sveises potte tett og tåler også mer slitasje. Foruten å bo i stålbåt nå som er totalt tett, har de andre båtene jeg har bodd i vært glassfiber og vært lekke som siler begge to. Eneste minuset med stål bortsett fra rust, er at det er vanskelig  å få tak i her til lands.

Det er vel det jeg kommer på nå i farten.

Lykke til!

Hei. Jeg bor i en gambling 34 det er etter min mening en helt ok båt å bo i. Det ligger en rimelig gambling på finn.no (red witch)

Hilsen André

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår