Vi som seiler med hund eller katt

Informasjon

Vi som seiler med hund eller katt

En gruppe for oss som seiler, eller planlegger å seile med hund eller katt på langtur. Hadde vært fint å samlet erfaringer, gode råd etc. :)

Medlemmer: 26
Siste aktivitet: feb 17, 2018

Diskusjonsforum

Seile med Cocker Spaniel over atlanteren

HeiVi er en familie som vurderer å seile ARC og deretter rundt i Karibien et halvt år.Er det noen som har erfaring med å ta med en mellomstor hund på en slik tur?I så fall; hvordan gikk overfarten…Fortsett

Startet av Pål Christian Iversen des 30, 2015.

Hund på jordomseiling? 6 svar 

Dette er et ganske hypotetisk spørsmål siden jeg ikke engang har hund ennå, men er det mulig å ta med hund på jordomseiling? Vi snakker her dansk-svensk gårdshund som ikke blir høyere enn 40cm i…Fortsett

Startet av Nora Krågebakk. Siste svar av Berit Skjolden Furuholm nov 28, 2011.

Kommentarvegg

Kommenter

Du må være medlem av Vi som seiler med hund eller katt for å kunne legge til kommentarer!

Kommentert av Berit Skjolden Furuholm den 26 februar 2014 kl. 10.15

Det går veldig bra å seile med hunder. Det har vi gjordt i 20 år.Om du titter lengre ned i kommentarene ser du at jeg har skrevet om det. Problemet blir bare om 1 du har en jakthund eller 2 en vannhund. Jakthunder bruker bli frustrerte om de blir for lite stimulerte, som jo kan hende på lange overfarter. Det har aldri hendt for våre hunder av rasen Lhaso Apso og Tibetansk spaniel. Vannhunder har en tendens til å hopp overbord hviket ikke er så heldigt til sjöss. De hundene vi har hatt har lärt seg (lett) å gjöre fra seg der det var meningen. Man legger ut noe( en matte eller noen stener eller ett trestykke ) med litt hundetiss på. Det kan de ikke motstå så de tisser ovenpå, om du passer på å rose masse da så fatter de hinten. Om dette arr. er plassert lengst bak kan man siden helle en bötte sjövann over , så lukter det ikke for oss men hunde lukter, å vet at dette er toalettet.

Kommentert av Bjørn Hagen den 24 februar 2014 kl. 19.49
Vi har to små tibetansk spaniel som vi skal ha i båt, er det problematisk å lære hunder å gjøre fra seg på dekk, Kunstig gress flek for tispa?
Kommentert av Bjørn-Erik Bjørnstad den 17 desember 2012 kl. 20.47

Jeg har en portugisisk vannhund som jeg har tenkt å ta med meg på tokt neste sommer. Han har vært med på båt fra han var valp, dessuten har han jo gode gener, da forfedrene var vaske-ekte skipshunder. Jeg hadde tenkt å krysse Nordsjøen fra Sørlandet til Skottland, og fortsette gjennom Caledonian-kanalen og ut i Irske-sjøen. Deretter fortsette videre ned til Cornwall, hvor jeg vurderer å tilbringe litt tid. Hvis det går greit fortsetter jeg videre til Normandie og over Biskaya. Hunden må lære seg til å gjøre fra seg ombord, noe han tidligere har gjort når han har vært nøden.

Kommentert av kamilla den 29 mai 2010 kl. 11.58
Hei Markus, hørtes kjempe spennende ut, håper det går bra å ta med katten, blir greit med litt selskap. Regner med at det er diverse vaksiner etc før dere drar? skal følge med dere;)
Kommentert av Markus Ingebretsen den 29 mai 2010 kl. 0.37
Drar på 4 år lang jordomseiling i sommer, mye lik Sorgenfri sin rute. Kommer til å ta med katten, blir nok fint selskap å ha:)
Kommentert av Ana Laws den 25 mai 2010 kl. 19.49
bedre å reise med hund i båt en å ta den stakkars på fly...
Kommentert av Sorgenfri den 18 mai 2010 kl. 10.35
Ingen erfaring med hund ombord men på Sorgenfri hadde vi både høner, en ape og masse kakkerlakker ombord. Her er et lite innlegg om dyr ombord i båt fra boka "Sorgenfri på eventyrlig jordomseiling": http://www.sorgenfri.com/profiles/blogs/38-noahs-ark
Kommentert av kamilla den 18 mai 2010 kl. 10.25
Hei,
vi planlegger langtur, men vil ikke etterlate hunden hjemme... Har en portugisisk vannhund som stortrives i båten, og liker å være med på seiltur. Planlegger først og fremst en langtur der vi deler opp etappene, for å kombinere med jobb og studier, og vil først konsentrere oss om de landene som en kan ta med hunden. Noen erfaringer?
 

Medlemmer (26)

 
 
 

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår