Trollwind
 • Alta
 • Norge
Del på Facebook MySpace

Trollwinds venner

 • Sigbjørn Tveit
 • Gjertrud Rian
 • kJELL hERIKSTAD
 • Ole Knut Kvalvik
 • rune petter nilsen
 • Asbjørn Thomassen
 • Geir Ove Bø
 • s/y Trollwind
 • Ulf Dahlslett
 • Fulmar

Gaver mottatt

Gave

Trollwind har ikke mottatt noen gaver enda

Gi en gave

 

Trollwinds side

Trollwind er en OVNI 395, med reder/skipper KNUT ERIKSRUD


Trollwinds bilder

 • Legg til bilder
 • Vis alle

Trollwinds blogg

Finale strekket Oslo - Alta

Vel fremme i Oslo kontaktet jeg flere Volvo Penta verksteder for å få sjekket skranglelydene fra demperplaten. Men ingen hadde tid til å se på det. Så den 05.september kasta jeg loss fra Nesodden og satte kursen for Alta. En ny solo seilas stod for tur. Rolige vindforhold til utenfor Jomfruland. Der ble jeg innhentet av en NØ kuling og den var med meg så godt som helt opp til Rørvik i Nord Trøndelag.

I Egersund mønstra Ovni entusiast Geir Ove på og var med til rett syd av Bergen, så ble… Fortsett

Lagt inn den 4 oktober 2010 klokken 23.35 — — én kommentar

Med kurs mot NorgeDeilig med rigg og seil operative igjen. Vel ute av elven Gironde ble kursen satt nordover og på innsiden av Ile d`Oleron og opp elven til Rochefort. Her lå vi et par dager og gjorde utflukt til La Rochelle. Havnen i La Rochelle var stengt for gjestebåter pga. gjenoppbygging etter storstormen i vinter.

Neste stopp ble båtens byggeplass, Les Sables d`Olonne. Her stakk jeg innom Volvo Penta forhandleren som står for motor innstallasjonen i Ovni… Fortsett

Lagt inn den 29 august 2010 klokken 23.00 — — én kommentar

Canal du MidiI Sete ble masten tatt ned, men ikke helt uten komplikasjoner. Betjeningen ville legge masten med sprederne oppover, men makshøyden i canalen er 325cm så det ble for høyt. Jeg kunne alltids ha skrudd dem av men ekstra arbeid fristet ikke i varmen. Canalen skal kunne ta båter med dybde på 160cm, men det holder hardt enkelt plasser. Vi lot kjølen være litt nede for å bedre styreegenskapene og den var stadig borte i diverse på bunnen. Men den spratt bare over… Fortsett

Lagt inn den 2 august 2010 klokken 1.00 — — én kommentar

Sardinia, Corsica og Livorno på Toscanakysten.

Etter Ibiza ble det en lyn seilas via Mallorca og Menorca over til Sardinia. Det var meldt Mistral så det var bare å komme seg over. Fikk en flott slør over til Sardinia og tok havn i Stintino på NW siden av øya. Noen timer etter ankomst kom mistralen, og det var godt å ligge trygt i havn. Leide bil og kikket litt rundt på øya, flott natur og veldig populært for motorsykkel turister. Det ble et heller… Fortsett

Lagt inn den 3 juli 2010 klokken 20.30 —

Gibraltar, Solkysten og Ibiza.

Det var godt å klappe til kai i Gibraltar, hvor en atter kan gjøre seg forstått på engelsk. Den gode gamle

Sheppards marina er historie, men Marina Bay på samme plass var god som gull, og 15 pund pr døgn var helt ok. Supermarkeder ble trålet og kjøleboks og skap ble fyllt. Prøvde også her å få tak i en Simrad AIS, men den gang ei, bestillingsvare.Men tilbud på… Fortsett

Lagt inn den 2 juli 2010 klokken 13.00 —

Kommentarvegg (5 kommentarer)

Du må være medlem av sorgenfri.com for å kunne legge til kommentarer!

Bli med sorgenfri.com

Klokken 9.55 den 28 april 2009 sa Fulmar ...
Hei, ja her oppe er vi jo midt oppe i høysesong så det er ikke akkurat hver dag jeg er på nett selv! Takk for svar. Har tenkt på en løsning med en webasto el. etterhvert. Planen min er at siden dickinson sitter i fremre del av salongen, vil det være rimelig enkelt å ettermontere en webasto og kun ha uttak på bad, i salong og i aktre lugar, og kanske defroster. Vannsløyfe høres jo fornuftig ut. Har lurt litt på mulighetene for gulvvarme men dette blir vel noe for fremtiden. Artig å høre hvor bra dette fungerer for dere, -22C og varmt ombord, det er jo glimrende.

Regnet egentlig med å slippe papirer, og det er godt å så å si få det bekreftet. Ska sjekke litt rundt ift Storbrittania, men regner med at det ikke skal være noen stress her annet en de "vanlige" papirene.

Tusen takk for god hjelp. Håper dere har like flott vær i Alta som vi hatt her oppe nå.

Hilsen Erik
Klokken 13.17 den 3 april 2009 sa Fulmar ...
Hei, men så flott da. Vi drar avgårde den 7. juni...sånn sirka. Seiler via Irland og Caledonian Channel og så Shetland. Hva jeg egentlig lurte mest på er tilatelser etc for å seile i Irskt og Brittisk farvann etc. Men har dere annet nyttig å tenke på ift ovni og ting som er lurt å ha med/ta forhåndsregler for er vi lutter øre :)

Var faktisk en tur til Alta i høst. Hentet en bikkje vi kjøpt av Roger Dahl og siden vi hadde hørt at det skulle være en ovni i byen tok vi turen ned til småbåthavna for å ta en titt. Veldig å artig kikke litt. Så jo ikke så mye fra bryggen men registrerte at dere har dieselovn og cockpittelt - ting vi også satser på. Hvordan fungerer ovnen og hvilken modell har dere? Har dere ebersprecher i tillegg?

God helg!
Mvh Erik
Klokken 19.31 den 16 mars 2009 sa Fulmar ...
Hei, fine bilder!
Har bestilt en 365 som jeg skal seile hjem fra frankrike i sommer. Seilte dere hjem båten fra verftet? Kanskje dere kunne hjelpe meg med noen spørsmål jeg har innfor reisen?

Mvh Erik
Klokken 22.34 den 27 februar 2009 sa Ulf Dahlslett ...
Ja, vi var veldig heldig med været. Flott sol og fin bris fra Harstad og sørover. Nydelig tur med et utrolig vakkert landskap. Lofoten er virkelig en opplevelse.
Klokken 21.40 den 27 februar 2009 sa Ulf Dahlslett ...
Fantastiske bilder, Svalbard 2008?
 
 
 

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2022   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår