Det var godt å klappe til kai i Gibraltar, hvor en atter kan gjøre seg forstått på engelsk. Den gode gamle

Sheppards marina er historie, men Marina Bay på samme plass var god som gull, og 15 pund pr døgn var helt ok. Supermarkeder ble trålet og kjøleboks og skap ble fyllt. Prøvde også her å få tak i en Simrad AIS, men den gang ei, bestillingsvare.Men tilbud på Wiskey og Gin var det, kun 5 pund for en liter av hver. Drikker normalt ingen av delene, men med den prisen så måtte jeg bare handle.
Vi tok oss også en fottur til toppen av Gibraltar klippen, hvor vi fikk hilse på de lokale innbyggerne, Gibraltar apene, de eneste viltlevende apene i Europa. De var ganske så avslappet og diverse skilt fortalte om 500 pund i bot om man matet dem.
Etter et par dager kastet vi loss og seilte østover langs solkysten med en god akterlig bør. Var innom flere havner og kan raportere om at havneprisene varierte enormt. Fra 9 EUR i Almerimar til 47 i Alicante og 50 på Ibiza. Vi lå for anker der det gikk ann bl.a ved La Manga og ved Altea var det lagt ut gjestebøyer som man fritt kunne benytte. I havna Garrucha fikk vi beskjed over VHF`n at det var fullt i marinaen, men det var bare å droppe anker midt i havna etter hva vi forstod. No problema anclar, sa de. Vi gikk litt i ring og VHF stemmen gjentok: anclar, anclar, anclar, no problema anclar, så vi lot jernet gå og alt var OK, godt beskyttet innenfor moloene og ingen havneavgift.

En dags seilas var det mellom Altea og Ibiza. Ved ankomst Ibiza gikk vi inn i Cala Badella og huket tak i en bøye for natten. Det lå et par andre utenlanske båter i likedan bøyer så vi tok sjansen på det vi også. Neste morgen satte vi seil og rundet nordspissen av Ibiza. Vi seilte innenfor noen øyer hvor det skulle være en passage på ca 2 meter. Kjøl og ror ble hevet og vi lot det stå til. Ble noe spennende når ekkoloddet viste en meter og bunnen var full av storstein, men det gikk bra. I Santa Eulalia mønstret Kjell av, og det ble atter solo seilas.

Visninger: 254

Kommenter

Du må være medlem av sorgenfri.com for å kunne legge til kommentarer!

Bli med sorgenfri.com

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2022   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår