Vi kom oss gjennom Kiel kanalen forrige helg. Og etter utløpet av Elben har vi hatt slør og lens i dagevis. Noe kraftig vind i perioder, men med bare en flik av genoaen ute gikk det som på skinner. Første natten gikk vi inn til Borkum, noe som var en selsom opplevelse i mørket og kuling. Massevis av bøyer, både med og uten lys. De med lys var jo greie, men de uten var umulig å se og vi måtte stole på at kartplotteren hadde styring på hvor de var. Radaren hadde så mye sea clutter i sjøgangen at den var til lite hjelp. Utfordring nummer 2 var: hvor mye vann trenger vi under kjølen i pålandsvind og grunne sandbanker langt til havs og terskeler vi måtte over. Men med litt konservativ routing gikk det greit
Nå ligger vi Cherbourg, Frankrike og starter videre nå på floa og medstrøm. Kjekt å samarbeide med tidevannet når det er både 8 og 9 meter. Så nå er det et døgn eller to til Biscaya står for døren.

Visninger: 83

Kommenter

Du må være medlem av sorgenfri.com for å kunne legge til kommentarer!

Bli med sorgenfri.com

Kommentert av Trollwind den 24 september 2009 kl. 19.43
Nei, kjølen var oppe og da vi fant en renne med 6 meter vann og det i tillegg var høyvann så lot vi det stå til.
Kommentert av Geir Ove Bø den 20 september 2009 kl. 12.51
Gikk du med kjølen nede? Hollenderene går ikke in og ut selv i kulig og da spesiellt hvis det står mot land. da bølgene blir stor og krappe.

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2022   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår