Etter et par tre dager i Nazare satte vi kursen over mot Madeira. Hyggelig skrue av en havnekaptein der i Nazare. I det vi fortøyde spurte han om vi hadde værmeldingen, vi svarte nei (selv om vi hadde gribfilene fra dagen før). Hvorpå han korset seg og proklamerte både force 9 og 10 i vindstyrke. Vi fikk etter en dag eller to nok av disse skremselmeldingene som vi ikke så noe til og stolte på vårt internettvær og tok laus. De første 12 timene ble på skarp kryss med mellom 7 og 9 m/s, men etterhvert fikk vi en behagelig slør og lens hele veien over. Med 5000 - 6000 meters dybde fikk havet den flotte azurblå fargen, og vi fikk skikkelig føling med dypvanns seiling. Hav temperaturen økte til 24 grader og badelysten tok overhånd. I tillegg bet gullmakrellen flittig og ferskmaten vi hadde med fikk konkuranse. Det var ikke bare fisken som bet, det gjorde også fuglene. De kom i sinnsvake stupdykk etter sluken vår. Tre ganger måtte vi hale inn og huke de av. De ble så sittende på badeplattformen og summe seg en stund, før de igjen hoppet i sjøen og begynte noen forsiktige vingeøvelser før vi mistet dem av syne i kjølvannet.
Vi brukte 4,5 døgn over til Porto Santo (liten øy i Madeira gruppen). Flott havn og kjempehyggelig betjening. Det blir påstått at det koster nesten det samme å ligge for eget anker her som i marinaen, så valget var greit. Morgendukkerten er likevel bare et steinkast unna.
Nå ligger vi her på denne koselige lille øya og nyter sommeren, med sykkelturer og fjellturer. I ettermiddag skal Asbjørn bryne seg på vindsurfer`n min, så får vi se hvordan det går.
Neste stopp blir Madeira, før vi setter kursen mot Lanzarote, 2 døgn mot sydøst.

Visninger: 93

Kommenter

Du må være medlem av sorgenfri.com for å kunne legge til kommentarer!

Bli med sorgenfri.com

Kommentert av Geir Ove Bø den 20 desember 2009 kl. 8.02
intet nytt, må være godt nytt,
Dere får ha en god Jul og et godt nyttår i varmen.
Kommentert av Geir Ove Bø den 30 november 2009 kl. 19.58
OK. snart desember, men intet nytt under solen :) sikker varmt og godt,
God Jul.
Kommentert av Geir Ove Bø den 25 oktober 2009 kl. 14.56
Det har kommet en Engelsk utgave inne på Ovniclub.com så nå er det ikke bare for Fransktalende.

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2022   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår