Lady Domina, Øyvind Slettvold
Da vi var på St Lucia etter ARCen i år, traff vi en kar som heter Stian. Vi ble enige om at han skulle bo i båten vår SY Coral IV, mens vi var hjemme i Norge. Da vi kom tilbake til St. Lucia rundt 1. mars, gitt Stian ombord i Lady Domina, en 73 fot selvbygget seilbåt som - etter hva vi forstår - har gått ca 15 år i Karibien med Øyvind Slettvold som skipper. Den 31. mars seilte de fra Guadeloupe med kurs for Azorene. Etter hva jeg forstår, var det to personer i tillegg til Stian.

SY Coral IV seilte fra St. Lucia i begynnelsen av mars, og brukte 21 dager til Azorene. Det var perioder med lite vind - og perioder med mye vind (50-60 kn og bølger på 10-12 meter).

Nå har Lady Domina vært i sjøen i nesten en måned, og foreldrene til Stian begynner å bli bekymret. Jeg ble kontaktet av hovedredningssentralen med spørsmål om jeg visste noe om hvordan Lady Domina var utstyrt. Det gjorde jeg ikke - men lovet å sende noen følere ut i seilmiljøet.

Altså - for å komme til saken: Er det noen av dere som kjenner Lady Domina eller Slettvold, og kan hjelpe med litt informasjon? Hvordan båten er utstyrt, og/eller nytt om hvordan båten og mannskap har det nå.

Visninger: 44024

Kommenter

Du må være medlem av sorgenfri.com for å kunne legge til kommentarer!

Bli med sorgenfri.com

Kommentert av Tore Christiansen den 14 mai 2013 kl. 0.01

Hadde haapet paa hjelp fra Cruisers Forum men det hele endte opp i argumenter og har derfor avsluttet mine innlegg der.  Jeg vil holde oye med forumet skulle noe interessant dukke opp i sakens anledning.

Kommentert av Even Vinge den 13 mai 2013 kl. 17.03
Hei,

Har fortsatt ikke hørt noe fra US coast guard, men da er jo informasjonen kommet fra redningssentralen så forventer ikke å høre noe mer derfra.

Med vennlig hilsen,

Even
Kommentert av geir mosteid den 13 mai 2013 kl. 16.30

det er min sønn som heter Kaptein anders på facebook.

Kommentert av Tore Christiansen den 13 mai 2013 kl. 16.23

Ventet paa svar fra Even Vinge som ringte kystvakten paa Puerto Rico men da kan vi sjekke dette ut.

Gjorde et soek paa Facebook etter Anders Mosteid uten aa finne noe. Har han et dobblet fornavn? Lance Gettler nevner K***** Anders ?

Kommentert av geir mosteid den 13 mai 2013 kl. 15.27

Hei da skal jeg oppklare noe i saken om facebook. Jeg så  fior 2 dager siden at min sønn Anders som er på Lady Domina var blitt venn med denne Lance Gettler. Jeg sendte han  en forespøsel om hvordan da. han sa han ikke viste  men det var Anders som for en stund siden hadde  sendt han en venneforspørrsel , men han har ikke svart på den før nå. derfor ble de venner for 2 dager siden.  Ang denne pourte Rico saken  er den skjekket ut av saken fra Redningsentralens side. Det gjalt en annen båt med samme navn men ulikt reg nr.

Kommentert av Tore Christiansen den 13 mai 2013 kl. 15.07

"Yesterday I accepted a friend request from a K***** A****rs on FB."

Finner ikke navnene til alle mannskapene ombord i farten,hvem er det han refererer til?

Kanskje vi kunne gjoere et soek paa Facebook?

Kommentert av Tore Christiansen den 13 mai 2013 kl. 14.50

En av Cruising Forums lesere har nettopp sent inn denne meldingen:

Re: MISSING 75´s.y. LADY DOMINA

Not sure whether this will be of any help, or how factual some of it is (whether or not this person is on the boat or if it's actually his father that contacted me). I have no reason to think it wouldn't be but I don't know anyone involved and knew nothing about this before googling it.

Yesterday I accepted a friend request from a K***** A****rs on FB. I receive a couple of friend requests from sailors I don't know each month. I believe I get these requests from sailors I don't know since I've written some books about sailing. Generally if someone sends me a friend request and looks to be a sailor I just accept the request.

Today I got a FB message from his father asking how I could become his friend as he's missing on the Lady Domina. I had no idea what he was asking about so just googled and it led me here.

I don't use FB a lot and don't know exactly when he sent the friend request, that he is/was on the boat, or that his account wasn't used by anyone else. I am fairly (90% +)certain that the friend request was recent (since the boat was supposed to have departed).

I know this sounds incredibly vague and unhelpful but I know nothing about this other than that I recently received a friend request from someone supposedly overdue in the Atlantic.

Hope all turns out well.Dette hoeres meget underlig ut og kommer i tillegg til meldingen om overhoert VHF traffikk med Puerto Rico kystvakt 2 Mai. Hadde tidligere vaert inne paa tanken om hijacking men det stemmer ikke med disse nye meldingene. Det foreslaas ogsaa at man etterlyser baaten i et spesielt baattyveri nettverk som finnes i Karibien som er meget effektivt og har bl.a. avsloert mange jolle tyverier.

Kommentert av geir mosteid den 13 mai 2013 kl. 7.15

Disse bildene er jo tatt av Fransk fly og utlevert til oss fra den Franske gruppen som leter etter den Franskebåten Grai de Soleil.  De sa at dette ikke var  vrakdeler av den.De har jo et team som jobber med denne saken. Om dette er Lady Domina så  må de vel ha kolidert med noe , eller blir det revet så frahverandre av vannet?

Kommentert av Tore Christiansen den 13 mai 2013 kl. 2.55

Synes bare at vinkelen mellom den horisontale og den lille vertikale vrakdelen er for liten og bratt og ville passe bedre som akterspeil og bunn paa den franske baaten. Fargen er ogsaa lyseblaa.

Den lille horisontale delen er ogsaa temmelig skitten og tilgriset som kunne passe til bunnen.

Veldig vanskelig aa fastsette med en saa liten brikke av puslespillet.

Kommentert av geir mosteid den 12 mai 2013 kl. 21.08

Vi som pårørende er kjempe takknemlige for at så mange bryr seg å vil hjelpe til

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2021   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår