Jeg, min kjæreste og min lillebror har seilt rundt snart hele verden med vår 42 fots seilbåt. Vi tar med folk mot betaling. Vi pleier å være en ganske ung gjeng ombord, vanligvis i alderen 23 til 35 år. Vi har hatt en flott reise hittil med veldig mange opplevelser. Vi drar til avsidesliggende øyer, besøker de lokale. Noen ganger har det også vært problemer og vanskelig, men jeg kan trygt si at livet ombord med oss spennende og opplevelsesrikt. Det er et eventyr, og vi er eventyrlystne.

Vi pleier å være 6 personer ombord på båten. og det er da ganske trangt, noen elsker det, og andre kan ikke takle det. Det er ikke så lett å leve så tett oppi andre, det krever god kommunikasjon og at man er trygg på seg selv. Både tiden ombord når man krysser et hav, og tiden på land etterpå byr på utfordringer. Dette er ikke noen luksusbåt. Det er fuktig og salt, og dine medreisende kan føles ganske irriterende etter hvert. Det uendelig store havet gir en følelse av å være grenseløst fri, samtidig med at man er fanget ombord på en liten båt. Man har ingen mulighet for å komme vekk derfra eller kunne sette opp farten. For noen blir derfor dagene klaustrofobiske, for andre en vakker reise gjennom eget sind og veldig mye vann. Dagene er ofte monotone, og er preget av rutiner. Naturen er vakker og til tider vild og farlig. Når man kommer i land skal man være klar for et liv som er veldig anderledes fra livet i Norge. Det er en stor fordel om man har prøvd å reise i slike land før man legger ut på en reise med oss rundt jorden.

Vi har plass til tre gjester på det siste stykket av vår reise. Denne gangen kan jeg tilby reise fra India til Sør Afrika:

avreise fra India den 13. mars

ankomst male (maldivene) den 20. mars

avreise gan (maldivene) 15 april

ankomst Mauritius 1. mai

avreise mauritius 7. mai

ankomst toliara ( madagaskar) 17. mai

vi flytter gjerne båten rundt litt i Madagaskar

avreise toliara 16. juni

ankomst Maputo Mozambique 22. juni

vi regner ikke med å flytte båten rundt i Mozambique.

avreise Maputo 13. juli

ankomst Durban 16. juli

vi forlater båten ca den 31. juli

reisen er da totalt 140 dager.

Prisen for reisen er 25 000NOK, matutgifter og eget visa er da ikke dekket, men jeg betaler for alt som har med båten å gjøre. Matutgifter varierer mye fra land til land, men vi tror at en gjennomsnittspris vil være rundt 50kroner om dagen når vi seiler. Vi planlegger å seile ca i 41 dager totalt, og regner dermed med en ca 2000kroner totalt per person for mat mens vi seiler. Mat når man ikke seiler kjøper vi ofte inn hver for oss. Visa pleier ikke å koste noe særlig. Vi ser stort sett etter noen som er villig til å være med på hele reisen, men hvis det ikke er mulig for deg kan du like vel kontakte meg så kan vi snakke om det.

Vi planlegger til tider å forlate båten og reise inn i landet uten den. Gjester kan fremdeles gjerne bo i båten, og det kan jo være et meget flott sted. Men båten blir da stasjonær i denne perioden. Jeg regner med at vi forlater båten når vi kommer til Mozambique, Durban og deler av tiden eller hele tiden mens vi er i Madagaskar. Ruten er ikke bestemt i detaljer, kun det som er skrevet over, den detaljerte ruten bestemmes av oss alle.

Vi har gjort dette en stund nå, og vi begynner å få gode rutiner og mye erfaring. Båten er også svært trygg og er sikkerhetsmessig godt utrustet.

Sjekk ut www.seaventure.net eller bloggen vår www.seaventuresailing.com

Andreas 

email til meg er andreas@seaventure.net

Visninger: 411

Vedlegg:

Svar på dette

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2022   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår