Seilbåten "Ragnarok" sist sett ca 2009-2010 på Trinidad.

Historien er kort fortalt:

Hadde en 33 fots seilbåt, type Finnfire 33 bygget i 1979 av Fiskars, som jeg så meg nødt til å forlate på Trinidad i 2009. Jeg hadde seilt den fra Norge i 2004, ned Brazil, Argentina og rundt Kapp Horn i 2007-2008, og landet til slutt i Trinidad i 2009.

Kjennetegn er: Den er en hvit med blå stripe, har Windpilot vindror i hekken. Masthead mast med rullestag og babystag. Har rustfritt "gelender" rundt sprayhooden. Omtrent som den på bildet.

Lengre versjon, en god seilbåthistorie:

På Trinidad fikk den store skader mens den lå på bøye i havna i nord på øya, mens jeg var hjemme. Den ble drevet på av en slepebåt som kvestet den skikkelig, (var det jeg fikk høre). 

Noen kjekke norske ungdommer skulle så ta på seg oppdraget med å seile den hjem til norge mot å låne den så lenge de ville.. MEN, så streika motoren, og etter 3 uker med forsøk og mekking de så seg også nødt til å la den ligge. 

Skipspapirene, som jeg ba dem ta med seg, mistet de da den neste båten de mønstret på som mannskap FORLISTE på Tobago, da kjettingen til moringen de lå på røk om natta. De ble litt kvestet, men klarte seg uten store skader og kom seg hjem.

Jeg fikk etterhvert flere telefoner fra de i marinaen om hva de skulle gjøre med båten og betalingen, men sa at jeg hadde verken skipspapirer, penger til betaling eller mulighet for å komme ned igjen og ordne opp. Så jeg ba dem ta båten som betaling, og tenkte at jeg ikke hadde noe annet valg da. 

Jeg pleier å skryte av at "Jeg har en seilbåt i karibien", men det er selvfølgelig bare tomme løgner og falmete drømmer av en gammel avdanket langturseiler, hehe. 

Men, jeg lurer på hva som har skjedd med den. Har noen sett den? Kanskje fikk den ny eier og har fotsatt sin seilas på bølgene, og ikke endt opp som vrak på Trinidads skipskirkegård?

Si fra da vel. Hadde vært gøy høre om den.

Sail ho!

Claus

Visninger: 465

Svar på dette

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2021   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår