Vi er tre familier som tenker på en to-sesongs tur til Helgeland/ Nord-Norge, med utgangspunkt Oslo juni 2013, retur 2014. Tanken er å løse dette i form av mer og mindre non-stop gutteseilas Oslo - ca. Kristiansund, hvoretter familieseilaser med dagsetapper, fordelt mellom de tre familiene, nordover, så langt vi måtte komme, i løpet av sju-åtte uker. På et høvelig sted skal så båten legges i opplag og etterlates for vinteren. Sommeren 2014 skal det seiles sørover, etter tilsvarende mønster, med familie-delte etapper, ned til Kristiansund, hvoretter mest mulig direkte hjem. 

Båten det skal seiles med, er en trofast Willing, 31 fot, anno 1982, møysommelig oppgradert og modifisert for semilang turseiling.

Noen som har erfaringer fra noe lignende de kan dele? Noen som kjenner og evt. vil anbefale en havn som kan egne seg for, eller evt. også tilbyr, vinteropplag, la oss si i området polarsirkelen-Hamarøy?

 

Visninger: 417

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hei -

Er det ingen som kjenner til bra havner N for polarsirkelen, der en Willing kan ligge trygt i bøye eller til flytebrygge vinteren gjennom? Har via andre fått tips om Halsa i Meløy kommune, og om Svolvær. Noen andre?

Klokkergården på Rødøy kan være et mulig alternativ, Brønnøysund er også en mulighet. Sjekk forøvrig Havneguiden 4 Bergen-Kirkenes :-) http://www.mamut.net/lmforlaget/

mvh Jon

Anbefaler også havneguiden til Jon. Der er det mange gode tips, telefonnummer osv. Tipper også at et innlegg på baatplassen.no kan gi litt mer respons enn her. Sikkert en del motorbåtfolk som har havnetips.

Er uansett et fantastisk område å seile i, så legg gjerne inn en sommer til;)

Hei igjen!

Takk for gode svar!

Joda, har tenkt å anskaffe både DNL 5 Rørvik-Andenes og Havneguiden Bergen-Kirkenes. Men: Uavhengig av disse er seileres og båtfolks egne erfaringer heller ikke å forakte. :-)

Mvh

JanE

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår