Informasjon

Å seile med barn

Det er mange som lurer på hvordan det er å seile langt med barn ombord. Meld deg inn i denne gruppen å diskuter dette med likesinnede.

Sted: De 7 hav
Medlemmer: 54
Siste aktivitet: apr 16, 2018

Diskusjonsforum

Fritak for skolegang

Hei, er det noen som har tips til hvilke regler som gjelder for å ta barn ut av skolen, og undervise dem selv? Vi planlegger ett år over Stillehavet med barn på 9 og 11 år. 5. og 7. klasse.

Startet av Karl nov 26, 2015.

Hvor store bør barna være 6 svar 

før du tar dem med på en lengre seilas? Selv har jeg to på 3 og 5 år, er det for tidlig å seile over atlanteren med dem?

Startet av Peder O. Krogh. Siste svar av Idun Soreide Jansen okt 11, 2009.

Kommentarvegg

Kommenter

Du må være medlem av Å seile med barn for å kunne legge til kommentarer!

Kommentert av Hanne Horn den 22 mars 2011 kl. 12.47

Hei Dere!

Jeg leser med stor interesse av alle de spørsmål og svar som blir lagt ut på denne siden, da vår familie på fire (to voksne og to barn på 6 år og 4.5 år) skal ut på langturseiling i Middelhavet for et år. Vi kaster loss 1. august og er spent på hvordan barna vil takle omveltningen ved å bo i båt for ett år.

Kommentert av Sorgenfri den 11 mai 2010 kl. 15.58
Kommentert av Cecilie Johansen S/Y Let go den 9 mai 2010 kl. 1.47
Du må søke etter langturseilere...ikke langturseilerne :-)
Kommentert av Nina TS den 7 mai 2010 kl. 18.51
Var nettop inne på Facebook, men fant ingen gruppe som heter langturseilerne ??? Er det jeg som kløner eller heter den noe annet?
Kommentert av Nina TS den 7 mai 2010 kl. 18.23
Takk for tips. Skal gjøre det.

Nei, planen er å prøve å koke sammen et mannskap og forhåpentligvis dra høsten 2011. Kjenner du til andre som skal avgårde i 2011? .... Jeg skal forresten på foredraget til Jimmy Cornell i morgen. Foredraget er skreddersydd for folk som planlegger jorda-rundt-tur. Noen av dere andre som skal dit?
Kommentert av Anne Haavik den 6 mai 2010 kl. 10.00
Det stilles nok ingen krav fra skolen da dette er helt frivillig. Får det problemer nå de kommer hjem pga manglende opplæring, må de enten gå trinnet på nytt eller vi skaffer litt ekstraundervisning. Tror dette går helt greit. Tenkt deg selv hvor mye tid som går bort på skolen til helt andre ting enn undervisning. Planlegger dere tur i år? Kan anbefale deg å gå inn på facebook - langturseilegruppen, der er vi veldig mange som skal avgårde nå i sommer, og flere av oss med barn.
Kommentert av Nina TS den 5 mai 2010 kl. 22.23
Hei, Anne
Takk for info. Ble litt skuffet, trodde jeg skulle fått støtte, men det er jo logisk.
Cecilie.
Var det virkelig nok med 1-2 timer per dag i havn? Hva slags krav stiller skolen for å få godkjent undervisning?
Kommentert av Cecilie Johansen S/Y Let go den 5 mai 2010 kl. 11.56
Ikke nøl med å ta barna med på tur! Vi tok med våre på 3 og 10 år på ARCen, tur retur Karibia i 2003/2004 med svært god erfaring. Møtte flere båter med barn underveise, og ingen kjedet seg. De fikk mange nye venner og benyttet overfartene til å lese, høre på musikk og hørespill - eller som oss, seilte og tok livet med ro! Det er vel en god egenskap å ta med seg :-) Om 7 uker er vi reiseklare igjen. Denne gangen går turen på kanalene gjennom Europa før vi tilbringer ett år i Middelhavet. Planen er at 16-åringen, som blir hjemme på grunn av skole, besøker oss i feriene, mens 10-åringen blir med på turen. Skole underveis er ikke noe problem. Tvert i mot så er det fint med en fast rutine for barna. Vi hadde skole ca 1-2 timer hver dag da vi lå i havn. Ellers er min oppfatning er at hvis du skal ta med voksne tenåringer, så bør de være motiverte til turen selv.
Kommentert av Anne Haavik den 5 mai 2010 kl. 10.17
I og med at vi ikke reiser utenlands pga f eks jobb, men helt frivillig på ferie, får vi ikke økonomisk støtte. Det er kun i de tilfeller hvor man MÅ reis utenlands og hvor det ikke er andre alternativer enn hjemmeundervisning. Ellers skal vi ha ett tett samarbeid med skolen, til tross for at de blir skrevet ut av skolen fordi komunen ikke vil ta ansvar for opplæringen. Regner med at dette går bra.
Kommentert av Nina TS den 4 mai 2010 kl. 22.44
Hei
Jeg lurer på hvordan du ordner det rent praktisk? Ei jente jeg kjenner fikk økonomisk støtte til undervisning da hun bodde i utlandet en periode. Har dere søkt om dette? Og hvilke nettsider bruker du?
 

Medlemmer (54)

 
 
 

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår