Hei alle sammen :-)
Jeg er i den overlykkelige og heldige situasjonen at jeg nå snart har min egen seilbåt,
en vakker Bostrøm 31 fra 1976 skal snart bli min.    
Jeg er ganske gira, men også ganske spent på hvordan jeg vil komme til å mestre båten helt alene, sånn med det første, og lurer på i den
forbindelse om det er noen her som vil dele sine førstegangsturer alene
i, og med båten med meg og alle andre som måtte sveipe innom her?   Mvh
Anita :-)

Visninger: 1649

Svar til denne diskusjonen

Lykke til med båten. Min første var en Comfort 30 levert ny fra Sandefjord modellverksted etter mine innrednings-spesifikasjoner med planer om langtur i 1981.
Den tok eg som førstegangsseiler fra Sandefjord til Askvoll i Sunnfjord. Hadde kart fra Sandefjord til Stavanger, deretter gikk det på kartet til Fjord1 i ruteheftet uten problemer. (men ikkje anbefale). Langturen vart bytta ut med kone og barn i løpet av planlegginga.
Har seilt singelhanded stort sett opp og ned Vestlandskysten dei siste åra, samt fleire turer til Shetland singel og dobbelhanded.
Hei Anita. Gratulerer med ny båt! Spennende å seile alene for første gang. Det går nok fint!! Her er reisebrev fra min første lange soloseilas: http://sailingkajsa.net/2009/09/25/prammen-og-madammen/

Hei Tuva

Jeg mener å ha svart deg tilbake, men oppdager nå at innlegget er blitt borte  ..eller jeg ikke har fått lagret det..?  Merkelig..   Nå er det jo 2012 så litt i overkant  seint å komme daffende inn med tilbakerespons nå.   Uansett.  En gang til; Jeg liker linken og bloggen din veldig godt Og jeg likte veldig godt butikken Nautisk forlag i Oslo. leit at den ble borte, Det var alltid der jeg fant de heftigeste bøkene og dvd ene da jeg var innom byen.  Nå finner man ikke noen slike butikker annet enn på nett ser det ut til :-/    Er dere fremdels på tur med Kajsa, eller er den blitt byttet ut?  En veldig fin båt. Jeg liker de solide gamle med vakre linjer, , .  jeg holder fremdeles påp å sette istand/oppgradere min B31, men har siden 2010 lært båten godt å kjenne.  Båt er gøy. Jobb ja, men morsom jobb -for ikke å snakke om hvor vannvittig herlig der er ute på sjøen ; har for det meste ennå bare vært rundt her oppe, men duverden så vakkert det er her.  Kaldt, javel, men vakkert alikavel. :-)   Har fremdeles bare hatt papirkart å sløre rundt med, men det har sin sjarm og sin spenning. 

 

 

Tur nr 2 som jeg tok helt alene, begynte veldig bra og jeg fikk lagt til kai helt greit for å bunkre for st.hans feiring ute på Bjørnsund. Dette var min første sommer med Pandora. I 2011.  Og min andre tur helt alene.  Jeg bar ombord det jeg greide og hadde av mat og drikke for noen dager på "den nest ytterste ø" og superfornøyd med meg selv tok jeg fortøyningene og la fra kaien på Bud.  Noen få meter fra kai brøt helvete løs. iallefall var det lyden av helvete jeg hørte; motoren, den gamle rustholken av en Yanmar 12 YSEpyse" brølte og jeg stod med en løs gass-spake i hånden.   Jeg har aldri brydd meg om hundredels-sekunder, men akkurat da tror jeg at jeg kunne kjenne og nå senere fortelle om hvert eneste ett av dem :-/  I noen av disse sekundene så jeg meg selv og båten dryle rett inn i moloen eller en eller annen landfast tuttelutt. men takkogprishitogdit så var dette bare et syn for mitt indre.  Merkelig, og det syns jeg var veldig merkelig, så greide jeg, nesten som om det var en automatikk i min reaksjon, å roe ned meg selv på et høyst ukjent grunnlag. Og jeg fikk styrt samt grisegiret meg tilbake til flytebrygga.    Dagen etter, mens jeg hadde skallebank fra de ankerdrammene fra den seilbåten" <3  som hjalp meg å stoppe motoren,  kom reparatøren og konstanterte at "strømpa på gasswiren hadde røket".  Strømper meg her og kabelsko meg der --der er så mye  nye ord å lære seg med båt :-o    Men gøy er det. Just love it, selv om jeg av og til lurer på hva i hææ.. jeg driver med.  Men ;  Jeg eeelsker å være i båt . . .Og selv om båten min sikkert kunne vært noeannetavetmyebedrevalg ; så blir jeg så rar og lykkelig hver gang jeg setter mine ben på den og den tar meg med ut på  det duvende blågrå glitrende blå :-)

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2023   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår