I sommer kom jeg hjem etter 6 år med Josephine, en Amigo 40. Det er en langkjølet Koster på 31'. Dette er en båttype jeg vil varmt anbefale, det vil si, en langkjølet båt. Siden jeg er en mann godt opp i 60 åra, har Josephine tatt meget godt vare på meg i alle sammenhenger, alt fra storm til stille. Er man yngre og bedre trenet, kan sikkert en livlig og kortkjølet båt egne seg, men min lagkjølte, tunge båt har en bevegelse i sjøen som passer meg, - og den er ikke så treg som man skulle tro. Min gjennomsnittsfart jorda rundt ble 5 knop, atså 120 Nm i døgnet.

Josephine har kutter rigg. Det er etter min mening den ideelle rigg for en langtursbåt, spessielt for solo seiling.

Hvis det er noen av dere i gruppen som ønsker å ta del i mine erfaringer, er det bare å spørre.

Visninger: 2423

Svar til denne diskusjonen

Har du fortsatt båten? Står på trappene til å kjøpe med båt selv nå, og er som deg, i 60-årene.

Vh R.Iversen

Hei

Ønsker å kjøpe båt igjen, etter 25 år; den gang seilte jeg en liten junker 22; kommer til å seile mye alene, akkurat som deg, og trenger ikke stor båt. Har tenkt på en Vancouver 27 (i Sverige), eller Brasser 25 ( i Nederland):

Vancouver 27:http://bluewaterboats.org/vancouver-27

Brasser 25:http://www.scheepsmakelaardijgoliath.nl/schip/5802/brasser-25

Jeg kan også greie meg med en Allegro 27, men det er ikke ståhøyde i den (jeg er 183) og det vil jeg ha. Er det ståhøyde i din Amigo 40, hvis man er 183 cm?

I går fikk jeg tilbud om å kjøpe en Amigo 40 (32 fot), fra Sverige, og blir litt i tvil. Jeg skal ikke seile jorda rundt, som deg, men jeg vil seile til Skottland, ut i Irskesjøen, ned til Spania og Portugal, Azorene, Kanariøyene, Kapp Kerde, Karibien og hjem gjen. Jo større båt, desto større utgifter sier noen. Jeg er 64 nå, vil kjøpe båt neste år og bruke to-tre år på å forberede meg og så reise våren 2019 (når jeg er 67!). Jeg vil gjerne snakke med deg om dine erfaringer. Jeg er selv en nokså uerfaren seiler, selv om jeg seilte mye for 25 år siden og bl.a. hadde en fin Atlanterhavsseilas i en Najad 36.

Vh

Roald. Min e-post: roaldiv@gmail.com 

Hei! Et par spørsmål. Hvorfor er kutter-rigg ideelt for soloseiling? og hvordan får man til soving når man seiler alene?

Kutter rigg gir mulighet for å seile med to utspridde forseil i passaten. Det gir lettere justering av seilareal når begge er på rull. Storstilet er ikke alltid lett å reve med vinden bakfra.
Når det gjelder soving, har det aldri vært noe problem. Bortsett fra kystnære farvann og ved store skipsleder, sover jeg ofte i 2 timer av gangen. Det er utrolig hvor lite trafikk det er på de store havene. Etterhvert som det blir lengere mellom hvert skip på AISen, så sover man med lengre og lengre intervall. Jeg har en meget sterk alarm på AISen som vekker meg.

Supert. Takk for svar!

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2022   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår