Jeg har også montert et Rocna 33Kg på min Leopard 46. Skal prøve det for første gang denne uken.

Jeg hadde et 25Kg Spade anker, men har sluppet noen ganger så nå skal jeg prøve dette.

 

Forøvrig sliter jeg med kjeting som topper seg i kjettingkassen. Jeg har 100m 10mm kjetting. Jeg prøvde en ChainBoy, men det er for trangt til at den virket som den skulle. Nå vurderer jeg å lakke kjettingen men ser egentlig etter en form for coating som kan gjøre kjettingen glattere.

 

 

Visninger: 486

Svar til denne diskusjonen

Har samme problemet selv, så på en "chain organizer" som Drevia i Lysekil solgte, den består av en anordning som svinger kjettingen fra side til side i kjettingkassen etter å ha passert ankerspillet. Sist jeg var der hadde de en igjen som de skulle selge til halv pris etter en båtmesse. Har desverre ikke plass til den ellers skulle jeg montert den på min egen båt. Kontakt Håkan hos Italnordic på Drevia og hør om den fremdeles er til salgs.
Selv så heller jeg en pøs vann ned i kjettingkassen når jeg skal ankre eller ha ankeret opp for å "smøre " kjettingen.

Enten må du bruke handa for å flytte på kjettingen,  eller kjøpe den svakere rustfrie, glatte kjettingen,

Eller  kan det nytte og la kjettingen bade i et slikt NANO produkt, ?

Det finnes slik som spyes på seilene,  og de blir supeglatte,  hindrer også et smuss/skit/sur nedbør fester seg til seilet,

Bare en tanke  ?  kan det virker på kjettingen også,  eller blir det vaske bort etter en tur i havet ?

Hei Steinar

Jeg planlegger også kjøp av et Rocna anker. Har du gjort deg noen erfaringer med ankeret så langt?

 

Hei

Ja, jeg har brukt det 20 netter kanskje. Så langt er jeg meget fornøyd. Når det først sitter, sitter det godt. Jeg har ved 3-4 anledninger hatt resetting forde vindretningen har snudd, og det har ikke vært noe problem. Den har brukt 1-5 m på å sette seg på nytt. Det må sies å være meget bra. Jeg har hengt fast i 2m bølger og 25 knops vind en hel natt, riktig nok med ankervakt og dårlige soveforhold, men vi hang godt fast. Jeg har en gang ikke fått feste på førtste forsøk. Da var det mye gress på bunn og jeg holdt stor fart(>2kn) akterover når ankeret skulle sette seg (måtte teste litt). En gang har ankeret ikk gravd seg ned i sanden. Det var spesiellt hardpakket sand. Jeg satt godt fast, men når jeg snorklet på ankeret lå det litt på siden.

Alt i alt er jeg meget fornøyd. Det kan selvsagt skyldes at jeg har økt vekten fra 25 til 33 kg, men jeg tror ikke det. Ankeret innbyr til tillit slik det oppfører seg.

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår