Etter 58 sluser var vi ferdige med Gøtakanalen, det gikk stort sett bra. Unntaket var da en overivrig slusegnom presterte å lukke sluseportene mens vi enda lå i mellom. Det gikk heldigvis bra, kun en brukken flaggstang som ble reparert igjen. Ellers syntes vi Søderkjøping var den koseligste byen på vei gjennom kanalen.
Stokholms skjærgård ble unnagjort i regnvær og dårlig sikt. Ferden gikk så videre til Åland og så videre østover gjennom Finlands enorme skjærgård. Utrolig flotte svaberg nesten overalt. Og en stor forskjell fra den norske skjærgården var at de få hyttene vi så var lite prangende og fremstod veldig anonymt i naturen.
Hadde i går en super seilas fra Hanko og over til Tallin. Ligger i gjestehavnen i Pirita rett utenfor Tallin. Ingen innklarering til landet er påkrevd, og innsjekking i gjestehavnen var like greit som hjemme. Det ble bytur til Tallin i dag, og de har en helt fantastisk gamleby. Spiste lunch på Olde Hansa, en fantastisk koselig resturant i en bygning fra 1400 tallet. Alt fra inventar til maten var så forseggjort at en følte seg tilbake i middelalderen.
I morgen fortsetter vi vestover i retning Rigabukten.

Visninger: 163

Kommenter

Du må være medlem av sorgenfri.com for å kunne legge til kommentarer!

Bli med sorgenfri.com

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår