RS 10 "Christiania" på ganske lang tur 2012. Del 1 (av 4)

Juni-desember 2012 seilte ”Christiania” sørover i Frankrike, Iberiske halvøya, Gibraltar og Marokko. Fra midten av november til jul seilte vi fra Gibraltar/Marokko til Oslo.Mesteparten var familieseilas med Gro Ween, Johan J. Petersen og døtrene på 8 og 10. Returseilasen fra Afrika til Oslo seilte Johan sammen med voksent mannskap.Denne (b)loggen ble opprinnelig  skrevet til en fjesbokgruppe  underveis. Den blir nå også, som seg hør og bør,  lagt ut her på sorgenfri.com.  Kommentarer og andre fjesbokartifakter ikke med her. Bildematerialet er til dels annerledes.

Del 1 Brest - La Coruna (av 4)

11-20 juli. Til Brest (Frankrike) og festival.

Etter Kielferge, biltur til og et par overnattinger i Paris der Gro skulle på antro-konferanse, kom vi fram til Christiania og resten av storfamilien tor 13 juli. Brødre Børre og Carl Emil har seilt henne dit. Christiania hadde tilsammen et fulltallig mannskap på 13 de første dagene av den enorme festivalen - verdens største maritime.

 

 17 juli hadde de andre reist videre, og vår kjernefamilie var alene ombord.Etter 6 dager på livlig og lydfylt festival sammen med 1200 store og små skip av alle kule slag fra hele verden, (og en god del hundretusen besøkende på tettpakkede kaier) bestemte vi oss for ikke umiddelbart å følge (store deler av) flåten til videre festival i Duarnenez. Skipper Aggy i den Bretagne/Fransk/Tysk/Hollandske nabobåten fortalte om sin idylliske hjemmehavn, og vi satte i stedet kursen opp elven L'Aulne. Etter en dags spennende tidevannsnavigering, der vi trengte høyeste høyvann for å få Christianias kjøl over de grunneste områdene, nådde vi fram til slusen Guily Glaz (der barna kunne plukke blomster i sluseveggene) i tide, og la til i Port Launay i går kveld (19 juli). Båtvante katter var ombord etter 10 min, en beverfamilie bor på andre siden av elven, et Patisserie er nærmeste nabo og i dag våkna vi til sol. Kontraster er som vanlig brillefint.

 

21-23 juli Port Launay-Duarnenez

Vi ble i idylliske Port Launay i to døgn og seilte de 15 nm ned elven i sol og stille lørdag kveld.  Fortøyde til en markeringsbøye for gamle krigsskip i munningen. Av gårde med høyvannet i tåke grytidllig søndag morgen. Interresant navigering inntil solen jagde bort tåka etter et par timer. Lokalværvarselen var godt (se bilde) og ganske riktig fikk vi knallsol, vindstille og et nesten underlig flatt hav da vi seilte ut av rade de Brest og ut på åpent Atlanterhav. Et beryktet område med sterkt tidevann og forvirrede bølger på en rå dag – rein fest på en dag som denne. På samme måte som utsiden av Senja eller Vesterålen på godværsdager. Fram mot Duarnenez tok vindens seg passe opp, og vi kunne drepe jernfokka og seile fram til ankring utenfor gamlehavnen. Byen var i siste fete festivaldag, og seilene stod spent over hele fjorden. Utrolig gode blåskjell , hvitvin og tretjære kjøpt på kaia. Vakkert fyrverkeri og flyvende engler til kvelds. En uhyre god fransk avslutningskonsert på brygga – på nivå med Les Negresse Vertes eller Manu Chao.

Første dag på strand med sol i dag. I morgen mønstrer familien Willeke - som alltid vil - på.

 

24 – 26 juli. Duarnenez-Saint Marine - Concarneau

Grytidlig start tirsdag, seilte rundt Pointe Du Raz, ca 60 nm fram til Saint-Marine.  Skrape og pussearbeid underveis.  Willekes mønstret på om kvelden. Strand og elvedag onsdag. Seilas fra Saint-Marine til Concarneau torsdag 26. Blikkstille, nesten flatt hav og knallvarmt – med bade- og arbeidspauser.

 

27-juli-2 aug. Concarneau - Vannes

Etter et par blåsende dager i Concarneau, seilte vi lørdag morgen til Iles Glenans, til en vindfylt og bra dag med mekking, snorkling og skjellsanking
Søndag:Kuling og rullende seilas -der krabbene fikk en god dag – 40 nm fram til Souzon på Belle Ile. Sykkeltur til et paradisisk dykkersted for barna på nordvestsiden mandag. Tirsdag:Interessant tidevanninnseiling i inngangen til Morbihan, 5-6 knops medstrøm hjelper på farten. Dermed framme i god tid til bro- og sluseåpning ved høyvann. Christiania ligger midt i gamlebyen. I Vannes mønstrer Iver, Vilde, Ingri Østerholt og Alexander Willeke av i dag, og Ada, Edvard, Truls Antonsen og Helene Nyen mønstrer på i kveld. Biscaya neste (om vinden vil)

 

5 aug Belle Ile

Nye fall til fokk og klyver skåret i, AIS montert, hele skipet sjøklart, mannskapet bespist med lettspydd mat, endelig værmeldinger som ikke er kuling rett i mot: i kveld settes kursen over Biscaia.

 

Belle Ile – La Coruna (Biscaia)

Hiv og hoy, framme La Coruna etter drøye 2 ½ døgn til sjøs. Innholdsrik Biscaia-kryss med kuling, kryss og rotesjø, stille motorseiling og bading på åpent og nesten flatt hav, rullende kulinglens i måneskinn, striregn og knallsol,  delfiner, hval og svømmende krabber. Krabbene ble matet litt i kulingstarten, siden lite. De fire barnas lengste havseilas så langt i sine liv. Første strandhugg i Spania ble - en strand.

 

 

 

Visninger: 887

Kommenter

Du må være medlem av sorgenfri.com for å kunne legge til kommentarer!

Bli med sorgenfri.com

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2023   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår