by MariusH on 11 Mar 2008, 13:24

Hei, jeg skal endelig ta skrittet fullt ut og dra på en lengre tur. I den anledning er jeg på båtjakt og har landet på å kjøpe båt i USA, pga. utvalget og prisene. Båtvalget er forøvrig en annen diskusjon.. men det jeg lurer på er hvordan jeg skal få registrert båten?

Jeg har fått beskjed om at jeg ikke kan beholde en US registrering all den tid jeg ikke er amerikaner og ei heller bor der.
Jeg kan ikke få registrert den i NOR da det er en bår uten CE-godkjenning og jeg ikke har spesielt lyst til å bruke +/- 50.000 for en CE-godkjenning jeg vil ha liten eller ingen nytte av...

Altså, hvilke andre alternativer finnes det? Noen som har eksempler eller erfaringer med egne/andres båter?

Håper på hjelp og gode innspill!!

Mvh,

MariusMariusH

Svar:
by pederok on 11 Mar 2008, 13:40

Dersom du ikke får egne papirer fra USA så er det bare å ta kopi (helst fargekopi) av registreringspapirene til den forrige eieren. Dette samt en ordentlig kjøpskontrakt som setter deg som ny eier av båten bør ta deg rundt jorda uten problemer. Jo flere stempler og "viktige" underskrifter på papirene jo bedre.

Er det andre som har noen tips til Marius?Peder O. Krogh

Svar:
by MariusH on 12 Mar 2008, 14:30

Det var en enkel, men genial "løsning". Et spørsmål da er hvordan jeg ordner meg med lisens for VHF og registrering av EPIRB?

Ærlig talt så er jeg såpass fersk at jeg ganske nylig fant ut at man faktisk må ta et kurs for å få lisens til VHF og at det er nasjonale ordninger for EPIRB og ikke fra en kommersiell aktør...

men uansett... Jeg er da utstyrt med en vanntett kjøpekontrakt med fine stempler osv og kanskje kopier av alt som er av gammel dokumentasjon for båten... Hvordan angriper jeg VHF / EPIRB ?

MariusMariusH

Svar:
by pederok on 12 Mar 2008, 16:17

Hva skal du med lisens for VHF og EPIRB? Har selv seilt jorden rundt uten noen som helst form for lisens... Sålenge du lærer deg å bruke disse instrumentene så er du i godt gjenge. På en jordomseiling er det ikke så mye papirer og sertifikater du trenger å bry deg om. Så lenge du har en form for kjøpskontrakt på båten og papirer fra forrige eier trenger du ikke noe mer, annet enn en flaske billig whisky til en og annen innpåsliten tolloffiser.

Husk at uansett hvilket land du besøker så er du en gjest. Dersom landet skulle ha noen "rare" maritime regler slik som de har i Syd Afrika, der du må ha en viss fartsid på havet for å få lov å seile en båt over en viss distanse, så gjelder ikke disse reglene for besøkende seilere.Peder O. Krogh
sorgenfri.com
pederok

Svar:
by MariusH on 13 Mar 2008, 21:41

Jeg husker hvordan jeg koste meg med boken deres, nå setter jeg enda større pris på gode råd. Tusen takk så langt!

Marius

Visninger: 1251

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hei
Dette høres interessant ut. Jeg har nettopp kjøpt en 41 fots Ericson regatta båt i Florida, og har tenk å ta den til Norge i løpet av sommeren. Hvor bør jeg registrere båten når jeg ønsker å bruke den i Norge?
Har hørt noe om at hvis man bor i båten i 2 år etter man har kjøpt den i utlandet. Kan man innføre den i norge som flyttegods, uten å betale moms, og at folk gjør dette. Noen som har kommentarer til dette, eller erfaring med det? Om du da må betale en CE godkjenning for å bruke båten i norge aner jeg ikke. Ellers kan du kanskje bare la vær å innføre den, men den kan jo fint ligge i sverige/strømstad halve året?
https://www.redningsselskapet.no/sbr/page?id=177

Priser Registreringsskjema Bestill skilt og båtkort Montering av skilter
Du er her: Forsiden » Lover og forskrifter
Gjeldende lover og forskrifter:

For båter under 15 m gjelder Lov om fritids- og småbåter.

Forskrifter relatert til kjøp og salg av småbåter og registrering i Småbåtregisteret:

Forskrift om produksjon og omsetting av fritidsfartøy
CE-merking

Fritidsfartøy med skroglengde 2,5 m til 24 m, som ble satt på markedet for første gang i EØS-området etter 16. juni 1998, skal ha et produsentskilt som blant annet skal ha et CE-merke.

En av forutsetningene for at båten skal CE-merkes er at skroget har et identifikasjonsnummer, en CIN-kode, som skal identifisere hvor selve skroget er bygget og hvem som har plassert den ferdige båten på markedet, samt serienummer, modell og produksjonsår. Båtene skal i tillegg leveres med en samsvarserklæring og brukerhåndbok på et skandinavisk språk.

Fritidsbåter satt på markedet i EØS-området for første gang før 16. juni 1998 omfattes ikke av kravet om CE-merking.

Det er ulovlig å omsette båt uten CE-merking, med mindre den er unntatt dette i Fritidsbåtforskriften. Alle unntak er listet opp i Fritidsbåtforskriftens § 3.
EPIRB kan du få kjøpt som "hyllevare" på en vanlig båtutstyrsforretning. Det eneste du trenger er båtens radiosertifikat, som ikke endres selv om båten skifter eier. En EPIRB skal programmeres med båtens ID-nr (MMSI) og kallesignal (radio).

Lisens til VHF trenger du kun første gang det installeres i båten, så om det allerede er installert - don't worry. Om du for din egen del vil ta et VHF-kurs, er det en annen sak. Etter reglene så "skal" du det, men det er det ingen som sjekker.

Sigbjørn

Hei er klar over at dette er en del år siden, men er dette fortsatt mulig å gjøre? Eller har byråkratiet laget flere regler/lover for å stoppe det?

Peder o. krogh. Er dette fortsatt aktuelt, eller har byråkratiet laget nye lover ?

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår