I Sete ble masten tatt ned, men ikke helt uten komplikasjoner. Betjeningen ville legge masten med sprederne oppover, men makshøyden i canalen er 325cm så det ble for høyt. Jeg kunne alltids ha skrudd dem av men ekstra arbeid fristet ikke i varmen. Canalen skal kunne ta båter med dybde på 160cm, men det holder hardt enkelt plasser. Vi lot kjølen være litt nede for å bedre styreegenskapene og den var stadig borte i diverse på bunnen. Men den spratt bare over med et lite dunk.
Sluse trening hadde vi fra Gøtakanalen i fjor så slusingen gikk greit. Utfordring var det der hvor innløpet av slusen også hadde en lav buegang bro over. Enden av masten vår stakk ut et par meter bak oss og raget ca 315cm, dvs. en klaring på 10cm. Slusene i denne kanalen er ovale og når det allerede lå en båt inne var det spennende å få tråklet masten under broen før jeg kunne svinge ut til sidene for å komme klar av båten som allerede var inne. Det er kun midt under broen det er 325cm klaring. Men vi klarte oss uten en ripe i masten. Ripen fikk vi i skroget og det var det en proffstyrt sightseeingbåt som sto for.
Vi stoppet bl.a. i Carcassonne, de her en utrolig stilig middelalderby som må ha stått modell i et hvert prinsesse eventyr, med utall tårn og spir.
I Montec møtte vi føste norske båt, det var 20 år gamle Olav fra bergensområdet på lavbudsjett tur. Hadde aldri seil tfør. Kjøpte båt til 20000 og la av sted med google map som veiviser.Ellers opplevde vi at GPS`n stadig var ute av drift. Den mistet rett og slett kontakt med satelittene der vi buktet oss frem under et tett løvtak. Kanalen gikk i lange strekk i en lønn, kastanje og eike alle`. Utrolig kjekt når sola steiker og det er 35 grader i lufta og 30 i vannet. Andre plasser var det rene jungelen hvor man måtte helt ut i bushen når en møtte andre båter.

Plass for å reise masten igjen ble tilfeldigvis Pauillac. Og her havnet vi midt i Tour du France cirkuset. Nest siste etappen kom i mål her. Hele stasen lignet en blanding av 17.mai og sirkus,og hele havna og byen var pyntet til fest. En mengde vinslott hadde smaksprøver og salgsboder ved havna og hele området er vin, vin, vin.


Havnen her ble rene gjørmebadet på fjære sjø og Trollwind fikk 10 -15cm høyere vannlinje enn normalt.
Hele stasen med kanalavgift, mast ned og mast opp kom på 180 EUR.
Etter 146 sluser var det godt å få masten opp igjen og igjen saltvann under kjølen.

Visninger: 409

Kommenter

Du må være medlem av sorgenfri.com for å kunne legge til kommentarer!

Bli med sorgenfri.com

Kommentert av Bjørn-Erik Bjørnstad den 26 mars 2013 kl. 10.47
Hei. Takk for en interessant artikkel. Et spørsmål: Kan jeg gå Canal du Midi med min 39 fots seilbåt? Den er langkjølet og stikker 1.68.

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2022   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår