Vi er en familie på 3 som har seilt på kanalene i gjennom Europa og ut i Middelhavet. Ligger nå på Malta, seiler herifra i slutten av april. Følg oss gjerne på: www.solansiden.com
Lagt til av Knut Aage Gundersen den 27 februar 2009 kl. 8.47 —
Ingen kommentarer
Overgangen til ny platform har ikke gått ubemerket hen i langseilermiljøet i Norge. Den nye platformen har så langt blitt veldig godt mottatt og til og med Seilmagasinet har omtalt relanseringen.
Les artikkelen i
Seilmagasinet her.
Kom gjerne med ris og ros av denne nye siten.
Lagt til av Peder O. Krogh den 25 februar 2009 kl. 10.06 —
Ingen kommentarer
28.02.2006
Det er ingen lett sak aa ha kontakt med omverdenen fra Cuba. Vi har i nesten 14 dager vaert avskaaret fra byens eneste, og Cubas nesten eneste, offentlige internett fordi man manglet kvitteringskort for noeyaktig 1 times bruk. Som er den tilmaalte tid man faar.
Hverken mer eller mindre og uten andre tegn enn punktum og komma. Dette reisebrev kommer derfor litt tett oppi det forrige, men det skal bli det siste herfra, og ellers saa skal familie og venner vite at…
Fortsett
Lagt til av Eyvind C. Krogh den 22 februar 2009 kl. 15.08 —
Ingen kommentarer
28.02.2006
USA har paa mange maater seg selv aa takke for den offisielle fiendskap med Cuba. Boston Fruit Company, senere United Fruit Company, UFC, med hovedsete i Nipebukten paa nordoestkysten var blitt en stat i staten og sendte enorme overskudd ut av landet.
Rundt dette selskapet oppsto en klan av amerikanere og hoeytstaaende cubanere, hvorav Fidels far, kone og senere advokat Fidel Castro selv, var en del. Han levde foroevrig paa pengestoette fra faren og svigerfaren…
Fortsett
Lagt til av Eyvind C. Krogh den 22 februar 2009 kl. 15.08 —
Ingen kommentarer
Cienfuegos, 11. feb 2006
Jeg sitter litt vemodig i cockpiten alene mens solen gaar ned over fjorden utenfor Cienfuegos. Hallvard fra Fevik som paa disse ukene er blitt min gode venn og forbundsfelle i mangt og meget er gaatt fra borde.
Hallvard var paa Cuba som ung sjoemann rett foer Castro overtok og han fikk et lite skuffelsens sjokk da han oppdaget at det var lite igjen av Evert Taubes og Ernest Hemingways spesielle hjertebarn.
Jeg har jo okke slike minner aa…
Fortsett
Lagt til av Eyvind C. Krogh den 22 februar 2009 kl. 15.08 —
Ingen kommentarer
Cienfuegos, Cuba, 7. feb 2006
De 370 nautiske milene fra Jamaica til Cuba ble gjort unna paa 46 timer. Det v.s. en gjennomsnitt paa 8 knop, men det var allt annet enn en lett seilas.
En uopphoerlig variasjon av vindretning og styrke soerget for det og gjorde strekket til et endeloest slit. Hvor var den stabile passaten. Har drivhuseffektenoedelagt den ogsaa. Ikke foer var to rev satt i storseilet for aa takle 35 knops vind saa dabber den til 12. Ut igjen og setter foerste…
Fortsett
Lagt til av Eyvind C. Krogh den 22 februar 2009 kl. 15.07 —
Ingen kommentarer
Jamaica, 23. jan. 2006
Jeg er tilbake paa Gyda efter en kald jul i Norge. Foerste jul hjemme siden 1999. Og den var hvit slik den engang var og slik den boer vaere. Merkelig nok har de tropiske land de samme symboler rundt julen som oss nordboere.
Julenisse med rimfrost i kinnene, slede og rensdyr. Sne og snekrystaller paa grantre i plast. Et totalt fremmed miljoe for dem som bare har sett is i glasset. Finnene maa ha gjort litt av et kupp som har sikkret seg…
Fortsett
Lagt til av Eyvind C. Krogh den 22 februar 2009 kl. 15.07 —
Ingen kommentarer
Puerto La Cruz, 06.12.05
Gyda ligger og napper i ankerkjettingen utenfor byen Porlamar paa Margarita. Fra vaar ferd i Orinoco-deltaet er det kun et par doegns seilas hit hvis passaten ikke svikter.
Det gjorde den ikke. Dette er kjent omraade saa jeg loeper risikoen aa gjenta meg selv. Vi er midt oppi det latinske igjen og det krever omstilling. Omstilling av ens egne forventninger til hvorledes et vanlig samfunn idag boer fungere og hvorledes man som fremmed blir mottatt…
Fortsett
Lagt til av Eyvind C. Krogh den 22 februar 2009 kl. 15.06 —
Ingen kommentarer
Isla Margarita, Venezuela, 18.nov.05
Foer jeg forlater Trinidad/Tobago for godt vil jeg peke paa en lite omtalt pussighet paa disse, og ogsaa andre tidligere britiske slaveoeyer i disse himmelstroek: Sproget.
Slavene ble nok laert opp i engelsk, men idag er det ikke uten videre klart at dette er sproget deres. Ialfall ikke naaar de snakker seg imellom. Er de flere samlet virker det kun som skrik og annet utbrudd av lyder. Som et norsk barneselskap. Men paa radio og TV er…
Fortsett
Lagt til av Eyvind C. Krogh den 22 februar 2009 kl. 15.06 —
Ingen kommentarer
28.10.2005
For aa faa lov til aa seile i Grenadinene maa vi foerst innklarere pa Grenada. Det er store boeter for ikke aa ha innklarert innen 24 timer og kommer man inn i kontortiden skal det skje med en gang. Helst omtrent foer baaten er klargjort.
Det er kraftig motstrid mellom denne tilsynelatende viktige registrerings-oppgaven og den nonchallanse og likegyldighet man blir moett med naar man proever aa oppfylle kravene. Forholdet er det samme overalt her og Grenada er…
Fortsett
Lagt til av Eyvind C. Krogh den 22 februar 2009 kl. 15.06 —
Ingen kommentarer
25.10.2005
Gyda pusses opp på Trinidad.
Jeg har naa faatt Gyda bunnmalt og sjoesatt og ligger og duver i fortoeyningene. Det er en behagelig tilvaerelse sammenlignet med aa bo ombord paa land i varmen, for det er paa grensen av det talbare.
Men best er det aa ligge til ankers. Da er det en konstant lufting som man kan fange inn og la ga gjennom hele baaten. Og saa er mulighetene for bading selvsagt bedre, noe man sjelden har utenfor stoerre…
Fortsett
Lagt til av Eyvind C. Krogh den 22 februar 2009 kl. 15.05 —
Ingen kommentarer
Trinidad, 3. mars 05
Det er soendag morgen i Fortaleza. Det er dagen mitt liv som soloseiler skal begynne. Det kribler i hver krok av kroppen som fra foer er helt moer fra kveldens og nattens konsertopplevelse med Venessa da Mata.
Brazils for tiden mest populaere sangerinne. Hvis Guinness Rekordbok har en verdensrekord for rytme, saa vaere de hermed tipset. Brazil har faktisk en 2-3 ting som ingen i verden slaar dem paa. Dette er en av dem.
Jeg har storet opp…
Fortsett
Lagt til av Eyvind C. Krogh den 22 februar 2009 kl. 15.05 —
Ingen kommentarer
Salvador, Brazil, 25.01.05
Jeg har i tidligere brev slaatt bastant fast visse opplevde saeregenheter som preger de mennesker som har vaert saa vennlige aa laane meg sin kyst og sitt hav i 6 maaneder.
Objektiviteten har ikke alltid vaert et overordnet maal i fremstillingen. Men jeg haaper at i det store og hele saa fremstaar min beretning positiv. Det har ialfall vaert meningen. Aa skape en pirrende tenning for dette "anderledeslandet" som er saa forskjellig fra vaart og…
Fortsett
Lagt til av Eyvind C. Krogh den 22 februar 2009 kl. 15.04 —
Ingen kommentarer
Vitoria, 7. jan. 05.
Vi har ogsaa ombord i Gyda kommet oss inn i 2005 og lagt jule- og nyttaars- "feiring" bak oss. Med Trine ombord er allt blitt uvanlig rent og pent.
Og pyntet. En kokt skinke ble selvsagt til juleskinke. Men med mer eksotisk tilbehoer. Nyttaarsaften ble litt mer dramatisk enn oenskelig. Paa en anbefalt ankringsplass fikk vi akkurat den ene vindretningen som den ikke var laget for. Det gikk mot moerke og vi var begge slitne. Akkurat da var jeg veldig…
Fortsett
Lagt til av Eyvind C. Krogh den 22 februar 2009 kl. 15.04 —
Ingen kommentarer
Buzios, 29. des. 2004
Vi tilbragte 3 herlige doegn i Rio de Janeiro. Denne vakkre, aldri sovende byen, som hverken er hovedstad eller stoerst i Brazil, men som alltid har vaert det sted som de fleste trekkes mot.
Byen har da ogsaa en spektakulaer beliggenhet, klemt inn mellom bratte fjelltopper, klipper, bukter og strender. Ja til og med en ganske stor (og nu ren og fin) innsjoe har kilt seg midt inn i dette. Men det som mest slaar en er den hete og loesslupne atmosfaeren som…
Fortsett
Lagt til av Eyvind C. Krogh den 22 februar 2009 kl. 15.03 —
Ingen kommentarer
Cabo Frio, 20. des. 2004
Fra vaar lange overfart til Bahia Ilha Grande, og efter en fortjent hvil med nydelse av tropevarmens herligheter, tok vi et kort 3 timers strekk til byen Paraty.
Denne byen er paa UNESCO´s liste over verneverdig verdensarv. Det kunne man forstaa. Hele byen var avsperret for motorisert trafikk og laa slik den gjorde da den ble bygget paa 1600-tallet. Nymalt og meget godt vedlikeholdt. Unik detaljrigdom i utsmykningene som gikk ned til de minste ting…
Fortsett
Lagt til av Eyvind C. Krogh den 22 februar 2009 kl. 15.03 —
Ingen kommentarer
Angra dos Reis, Brazil, 09.12.2004
Mitt nye "mannskap", Trine og Alvhild, kom ombord i Itajai som de skulle efter ca 30 vonde timer med forskjellige fly fra Norge. En slik "tilbringerseilas" er jo langt mer strevsom enn selve seilasen.
Jeg proever derfor aa faa alle som er avhengige av slike flyreiser for aa seile med meg til aa ta det som et noedvendig prosjekt. Og naar plagen edelig er over saa er jo beloenningen desto stoerre.
Og slik ble det. Fra vaar…
Fortsett
Lagt til av Eyvind C. Krogh den 22 februar 2009 kl. 15.02 —
Ingen kommentarer
09.12.2004
Brazilianerne regnes ikke som latinere. Hvorfor vet jeg ikke. Paa mange maater oppfoerer de seg mer latinsk enn latinerne selv.
Sproget deres er definitivt latinsk. Hoeres foerst ut som spansk, tilsatt en rekke harde lyder, omtrent som nederlandsk. Men spansk kommer man egentlig ingen vei med i Brazil fordi veldig mange, helt dagligdagse ord, er totalt forskjellige. Og akkurat de ordene kan eller vil de ikke forstaa. En annen ting er at deres flotte utseende og…
Fortsett
Lagt til av Eyvind C. Krogh den 22 februar 2009 kl. 15.02 —
Ingen kommentarer
Itajai, 17. november 04
I halvannen uke har jeg naa ligget alene her i elven, Rio Itajai Acu, og ventet paa mitt nye mannskap. Forbi meg glir deler av traer, hele traer, "groennsakhaver" som spirer og gror i en sammenfiltring av kvister og gress.
Elven er brun av gjoerme, men mye smaafisk spretter. En skarvlignende fugl jakter paa dem. En vanskelig oppgave i det ugjennomsiktige vannet. Bortenfor har to sorte, skumle, fugler som ligner paa smaa kondorer slaatt seg til paa…
Fortsett
Lagt til av Eyvind C. Krogh den 22 februar 2009 kl. 15.01 —
Ingen kommentarer
Portobelo/Itajai, Brasil, 11.11.04
Mitt mannskap er forlenghst dratt hjem og jeg ligger alene, trygt oppankret, i min helt private lagune paa stoerrelse med Bunnefjorden.
Skulle gjerne delt den med noen flere yachties, men Brazil er stort, og med hundre, ja kanskje tusen slike droemmesteder for oppankring. Naar saa seiling er en helt utenkelig aktivitet for lokalbefolkningen saa blir man fort ensom paa disse perlene. (Noen vil si heldigvis)
Portobelo er en liten…
Fortsett
Lagt til av Eyvind C. Krogh den 22 februar 2009 kl. 15.01 —
Ingen kommentarer